Craiova: Adrian Cocoană, ucigaşul cu Ferrari, condamnat la patru ani de închisoare, cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Cocoană
Adrian Cocoană

Magistraţii de la Judecătoria Craiova au dat  sentinţa la ora 14.00.

UPDATE

„Adrian Cocoană a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru vătămare corporală, trei ani pentru părăsirea locului accidentului şi un an pentru vătămare corporal.  Magistraţii Judecătoriei Craiova au cumulat pedepsele şi a rămas cea mai mare, de patru ani cu executare pentru ucidere din culpă“, a spus a spus purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Craiova, Cristina Crăciunoiu.

EXCLUSIV AUDIO Reacţia Ucigaşului cu Ferrari după condamnarea la închisoare

Adrian Cocoană a omorât, pe 19 august 2008, un tănăr în mijlocul oraşului Timişoara. Cocoana îşi conducea bolidul Ferrari cu peste 100 de kilometri pe oră prin oraş, conform expertizelor tehnice ulterioare. A intrat într-o depăşire pe contrasens, a lovit un taxi şi apoi a ricoşat pe trotuar, unde l-a lovit mortal pe Lucian Reja şi a rănit-o pe prietena acestuia.

image

CITEŞTE DESPRE JUDECĂTORUL (foto stânga) CARE L-A ELIBERAT PE ADRIAN COCOANĂ Judecătorul şpăgar - 100.000 de euro de dosar

Cocoană s-a predat Poliţiei Rutiere Timişoara a doua zi şi a fost arestat preventiv. A fost cercetat şi trimis în judecată de Parchetul Tribunalului Timiş pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi fugă de la locul accidentului.  Procesul în care Adrian Iosif Cocoană este judecat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi fugă de la locul accidentului a fost strămutat la începutul lui decembrie 2008 la Craiova, la cererea lui Cocoană.

Apărătorii acestuia au invocat o incompatibilitate în judecarea dosarului, Cristina Rohnean, parte civilă în proces, fiind sora vicepreşedintei Tribunalului Timiş. Cocoană a stat arestat preventiv numai câteva luni, până când dosarul lui a ajuns la Tribunalul Dolj, unde a fost pus în libertate imediat, de către judecătorul Bogdan Diaconescu, arestat recent pentru luare de mită, într-un alt dosar pe care îl instrumentează în prezent  procurorii DNA Craiova.

Împotriva magistratul Bogdan Diaconescu există şi alte suspiciuni de luare de mită. El este cercetat de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie încă de anul trecut, după ce avocaţii familiei Reja i-au făcut plângere penală la DNA pentru luare de mită. Concret, Diaconescu ar fi luat 60.000 de euro în dosarul eliberării lui Adrian Iosif Cocoană, care a ucis un tânăr pe trotuar cu bolidul său, un Ferarri. Instanţa prezidată de magistratul Bogdan Diaconescu a decis în decembrie 2008 că medicul timişorean poate fi cercetat în continuare în stare de libertate şi nu prezintă pericol social.

AFLĂ CÂT A COSTAT ELIBERAREA LUI ADRIAN COCOANĂ: Craiova: Un alt judecător de la Tribunalul Dolj a fost arestat azi-noapte pentru mită

CITEŞTE  DESPRE CIRCUITUL ŞPĂGII ÎN CAZUL JUDECĂTORULUI BOGDAN DIACONESCU: Magistrat arestat pentru trafic de indulgenţă

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite