Craiova: Alarmant / Spitalul Judeţean a îmbolnăvit zeci de olteni, în câteva luni. Mulţi dintre pacienţi au fost infectaţi cu E-coli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul infecţiilor nozocomiale s-a triplat faţă de anul trecut, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Dolj. Specialiştii sunt convinşi că nu se cunosc toate cazurile şi că se întâmplă ca uneori medicii să le ascundă pentru a nu fi date publicităţii.

O comisie de specialişti a efectuat în această perioadă un control tematic la toate unităţile medicale din judeţul Dolj. Verificarea a fost făcută la cererea Ministerului Sănătăţii Publice, după ce la Spitalul CF nr. 2 din Bucureşti au apărut două astfel de cazuri, printre victime fiind şi solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian", Amelia Antoni.

Citeşte AICI despre unui bătrân care spune că a plecat mai bolnav decât s-a internat:

S-a internat pentru prostată, s-a pricopsit cu două infecţii

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au constatat că numărul infecţiilor intraspitaliceşti de la Spitalul Nr. 1 din Craiova a ajuns la 23, în primele trei luni ale anului. În 2009, cifra nu depăşea 47. Cu toate acestea, specialiştii sunt convinşi că nu toate cazurile sunt trecute pe hârtie şi de multe ori medicii, ca să nu se afle că bolnavii au plecat cu bacterii de la ei din secţie, le ascund. 

Citeşte şi:

Bacilul piocianic, în apa de la Secţia de Urologie

Situaţia este la fel de îngrijorătoare la celelalte instituţii din judeţ. La Spitalul Filantropia au fost indentificate 15 astfel de cazuri, până în luna martie, faţă de 11, pe parcursul anului trecut. La Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş", un bolnav s-a ales cu un virus în aceste luni. Anul trecut, niciun pacient nu a reclamat faptul că a plecat infectat de la acest spital. Şi la unitatea din Dăbuleni au fost semnalate două astfel de situaţii în primul trimestru al anului. În 2009, nicio persoană nu a părăsit spitalul cu vreo infecţie.

Şapte avertismente, pentru "mici nereguli"

"Am centralizat aceste date bazându-ne pe documentele pe care le are spitalul, însă nu am putut verifica dacă cifrele sunt reale. Prin acest control, am urmărit dacă în spitale sunt suficiente materiale de dezinfecţie şi dacă ele sunt folosite cum trebuie, cum şi cine face dezinfecţia, dacă există un plan de supraveghere al infecţiilor şi dacă este pus în aplicare. În ceea ce priveşte dezinfecţia, au fost găsite mici deficienţe, pentru care s-au dat şapte averismente", a declarat dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj. Medicii spun că mulţi dintre pacienţi au contractat din spitale bacteriile Klebsiella şi E-coli.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite