Craiova: S-a internat pentru prostată, s-a pricopsit cu două infecţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bolnav din Craiova povesteşte despre calvarul pe care l-a trăit după ce s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă, pentru a fi tratat de adenom de prostată. Craioveanul a părăsit unitatea după ce contractase două bacterii: Klebsiella şi E-coli.

Vasile Păsărin (79 de ani) suferă şi acum după ce, în urmă cu câţiva ani, a fost spitalizat la cea mai mare unitate medicală din Oltenia. Bătrânul, diagnosticat cu adenom de prostată, spune că viaţa i-a fost pusă în pericol din cauza lipsei de igienizare a spitalului care deserveşte cinci judeţe din suv-vestul ţării. "M-am operat de prostată însă, cât am stat pe patul de spital, am căpătat infecţiile cu Escherichia coli şi Klebsiella, care mi-au distrus sănătatea. Câteva zile după ce mi s-a făcut externarea aveam nişte usturimi cumplite, de nu mai puteam închide ochii noaptea", îşi aminteşte bătrânul.

"Am în continuare usturimi"

Acesta mai spune că a luat disperat drumul altor spitale şi a cerut ajutorul multor specialişti, pentru a depista cauza simptomelor. La Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova a aflat că starea i s-a agravat, din cauza celor două bacterii, şi că necesita îngrijiri în regim de urgenţă.  "Am primit tratament, pe banii mei, la Spitalul de boli contagioase. Mi-am mai revenit, dar în continuare am micţiuni frecvente, greutate în micţiune şi usturimi", a adăugat bolnavul. Acesta a înaintat o adresă Colegiului Medicilor din Dolj, pentru a se plânge de această situaţie. Reprezentanţii Colegiului i-au recomandat, în schimb, să se adreseze altor medici sau să apeleze la serviciile pe care le oferă alte spitale, în care are încredere. 

E-coli este o bacterie ce poate provoca infecţii serioase. Unele specii de E-coli produc o toxină puternică ce pot cauza probleme hematologice grave şi chiar insuficienţă renală. Alte tipuri pot determina infecţii ale tractului urinar destul de severe.

Bacteria Klebsiella duce la infecţii pulmonare şi urinare care, netratate corespunzător şi din timp, pot fi fatale.

Află AICI de ce se răspândesc viruşii la Spitalul Judeţean din Craiova:

Cum intri în ambulatoriu cu o boală şi pleci cu zece

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite