Craiova: Şedinţă extraordinară pentru delegarea atribuţiilor lui Solomon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul Local al Craiovei
Consiliul Local al Craiovei

Consilierii locali sunt convocaţi miercuri într-o şedinţă extraordinară pentru a lua act de decizia de liberare a primarului Solomon şi pentru a hotărî  a doua oară în acest an care dintre cei doi secunzi îi va prelua atribuţiile, date fiind restricţiile impuse edilului de către instanţă.

Aleşii locali vor avea în faţă un proiect de hotărâre privind luarea act de decizia Curţii de Apel Craiova privind înlocuirea măsurii arestării preventive a primarului Antonie Solomon cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea.

CITEŞTE ŞI:

Craiova: Şedinţă extraordinară pentru delegarea atribuţiilor lui Solomon

FOTO/VIDEO Solomon, la prima baie de mulţime după liberare: „Am stat în celulă ca un sac de cartofi. Familia decide dacă mai candidez la primărie“

Antonie Solomon: "Mi-e dor de nevastă şi de Craiova"

Astfel sună titlul proiectului de hotărâre şi articolul unu. Articolul doi face referire la preluarea atribuţiilor lui Solomon de către unul dintre viceprimari. Consilerii vor trebui să decidă pentru a doua oară în acest an care dintre secunzi îi va ţine locul primarului până când instanţa va renunţa la măsurile complementare sau până când se va încheia procesul. Aleşii au decis în luna martie, după arestarea lui Solomon, tot în cadrul unei şedinţe extraordinare, ca ambii viceprimari să preia din atribuţiile primarului.

În mod normal, Solomon ar fi trebuit să îşi reia atribuţiile odată cu eliberarea din arest preventiv, ordinului prefectului privind suspendarea sa din funcţie încetând automat, însă măsurile complementare impuse de Curtea de Apel Galaţi îl împiedică. Magistraţii i-au interzis lui Solomon să îşi reia funcţia în primire, această restricţie urmând să fie rediscutată pe data de 20 septembrie, atunci când începe procesul pe fond.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite