Războiul medicilor constănţeni într-un caz de malpraxis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Tusă îi acuză pe medici că i-au extirpat un sân sănătos
Maria Tusă îi acuză pe medici că i-au extirpat un sân sănătos

Oncologul Dana Pleş şi chirurgul Octavian Unc au contestat la Judecătorie decizia de malpraxis dată de comisia Direcţiei de Sănătate Publică. Medicii au fost învinuiţi de o pacientă că au diagnosticat-o greşit cu cancer de sân, deşi avea mastoză fibrochistică, o afecţiune banală.

Oncologul Dana Pleş şi chirurgul Octavian Unc au primit, în urmă cu o lună, decizia de malpraxis din partea Comisiei de Malpraxis a Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa (DSP) şi au contestat decizia în instanţă, fiecare pe cont propriu. Cei doi vor să obţină anularea deciziei comisiei medicale, care, deşi nu generează nicio consecinţă disciplinară asupra lor şi nici nu le influenţează activitatea medicală, ar putea să-i facă pasibili de plata unor despăgubiri civile către pacientă.

Medicii Dana Pleş şi Octavian Unc sunt acuzaţi de Maria Tusă (44 de ani) din Agigea că i-au extirpat un sân sănătos, după ce au supus-o unor investigaţii medicale sumare şi în ciuda faptului că tumoarea intrase în reminiscenţă completă. Intervenţia chirurgicală a fost efectuată în anul 2008, însă abia doi ani mai târziu pacienta a aflat că analizele ei indicau de fapt mastoză fibrochistică, o afecţiune banal ă şi tratabilă fără amputare.

Doi contra unu

Comisia de malpraxis a pronunţat decizia de malpraxis în data de 2 noiembrie. Decizia finală a fost bazată pe raportul şefului Serviciului de Anatomie Patologică, Mariana Aşchie. Medicul a analizat probele pacientei şi a decis că analizele indică un diagnostic de mastoză fibrochistică, nu neoplasm.
Procesul intentat de chirurgul Octavian Unc începe la 14 decembrie la Judecătoria Constanţa, iar cel al oncologului Dana Pleş are termen la 25 mai 2011.

Citiţi şi:

EXCLUSIV / Medicii i-au tăiat sânul pentru un cancer neconfirmat

Medici cercetaţi de malpraxis pentru că au tăiat un sân sănătos!

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite