Constanţa: EXCLUSIV / Medicii i-au tăiat sânul pentru un cancer neconfirmat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unei constănţence i-a fost extirpat un sân după ce a fost diagnosticată cu cancer. După doi ani a aflat că de fapt era vorba despre o afecțiune banală, care nu necesita operare.

Mariei Tusă (44 de ani) îi acuză pe medicii Dana Pleş şi Octavian Unc de culpă medicală. În 2008 i s-a spus că are cancer și că trebuie operată. A fost supusă la tratamente cu citostatice și a fost mutilată pe viață deși afecțiunea reală de care suferă se tratează și cu medicamente naturiste.

Citeşte şi:
Constanţa: Băieţel ucis de un diagnostic greşit

Maria Tusă (44 de ani) din Lazu povesteşte cu greu experienţa care a adus-o pe marginea disperării timp de doi ani, interval în care a trecut prin patru cure de citostatice şi o operaţie cu complicaţii din care s-a refăcut cu greu.

„M-am dus la doctor la începutul anului 2008, la medicul Dana Pleş. Simţeam la palpare un nodul sau un chist şi am zis că cel mai bine este să mă vadă un specialist. M-a preluat, m-a internat pentru analize medicale şi mi-a pus diagnosticul «neoplasm mamar». Mi-a spus clar: «Ai cancer. Trebuie să îţi scoatem sânul»“, povesteşte fosta pacientă. Medicul i-a recomandat două cure de citostatice, premergătoare intervenţiei decisive prin care presupusa tumoare urma să fie înlăturată.

Au urmat luni de durere şi lacrimi. „Nu voiam să mă operez. Voiam să mor întreagă. M-am apucat să îmi aşez casa pentru copiii mei, să nu rămână pe drumuri. În cele din urmă am cedat rugăminţilor lor de a mă opera după ce mi-au spus că au nevoie de mine în viaţă. Sunt orfană, am crescut în mizerie şi sărăcie, fără părinţi. M-am operat ca să nu îi las singuri pe lume“, spune plângând Maria Tusă.

Operaţia de mutilare

Pacienta a avut dubii chiar înainte de operaţie asupra stării ei de sănătate după ce a văzut că după primele două cure de citostatice presupusa tumoare a dispărut. „Mi-era rău, mi-era greaţă. Nu te poţi ţine pe picioare. Practic aceste cure îţi omoară celulele canceroase, dar îţi otrăveşte şi ce ai sănătos în tine. Părul mi-a căzut. Tumoarea dispăruse“, îşi aminteşte femeia. A cerut explicaţii medicului. Replica a fost crudă. „Doctoriţa Pleş mi-a spus că probabil e vorba de o formă foarte agresivă de cancer care poate reapărea oricând. Mi-a cerut să aleg un chirurg ca să mă «cureţe»“, a declarat femeia.

L-a ales pe Octavian Unc,  reputat chirurg oncolog din Constanţa.  Maria a plătit cu bani grei spitalizarea şi intervenţia în clinica privată a lui Unc, „Medical Analisys“ din Constanţa.

În data de 3 aprilie 2008 s-a efectuat intervenţia. Pacientei i s-a scos nu numai sânul, dar şi marginea muşchiului pectoral. Nu a avut timp să-şi revină din şoc: a doua zi după intervenţie, în locul sânului tăiat se formase un hematom, aidoma părţii din organism care lipsea!

Lăsată în plata Domnului

Sânul, catalogat drept „piesă“, a fost depozitat la un laborator de analize. Au urmat alte două cure de citostatice, după care pacienta a fost lăsată în plata Domnului. „Nu am mai primit nici un tratament oncologic. Nu m-a ţinut nimeni în evidenţă. Nu am fost chemată la analize. Ba dimpotrivă, deşi între intervenţie şi reconstrucţia sânului trebuie să se scurgă o perioadă mai lungă de timp, mie mi s-a dat acceptul după şase luni“, spune Maria.

Rezultatul analizelor făcute asupra sânului extirpat au fost de asemenea bizare. „Medicii laboratorului Citosan au dat rezultatul de «atipie epitelială plată cu modificări fibrodenomatice» şi cu recomandarea de a efectua un examen imunochistic cu care doctoriţa nu a fost de acord“, a povestit revoltată pacienta. „Doi ani am trăit aşa. Mă închideam în cameră şi plângeam la gândul că tumoarea va recidiva şi o să mor. Singurul meu gând era: «de ce, Doamne, eu? Şi aşa am avut o viaţă chinuit㻓, oftează Maria.

Nu era cancer

Femeia a aflat adevărul în luna martie când a consultat un medic din Bucureşti pentru că se îngrăşase şi bănuia că are o dereglare hormonală. Diagnosticul a căzut ca un trăznet asupra ei: după patru medici consultaţi şi alte seturi de analize efectuate a aflat că nu a avut niciodată cancer.

„Diagnosticul era de mastoză fibrochistică, afecţiune banală care se tratează inclusiv cu medicamente naturiste, alifii şi masaje“, a declarat Maria Tusă. Dovada stă înscrisă pe buletinul de nalize eliberat de Institutul Naţional de Oncologie, sub parafa medicului anatomo-patolog Ileana Maria Condrea!

Medicii incriminaţi au susţinut că au procedat corect şi că cea mai bună dovadă este chiar faptul că pacienta este acum sănătoasă.


Citiţi mâine în  cum a aflat femeia că a fost operată inutil şi ce spun medicii incriminaţi!

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite