Constanţa: UPDATE Puşcăria Poarta Albă SRL - gardienii închiriază telefoane deţinuţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un gardian de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Poarta Albă a fost surprins cu un telefon mobil pe care încerca să-l paseze unui deţinut. Telefonul era ascuns în chiloţii gardianului. Toate celulele din sector au fost percheziţionate, unul dintre puşcăriaşi fiind surprins în timp ce vorbea în străinătate.

Anchetă de amploare la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Poarta Albă: un gardian este cercetat penal şi riscă să îşi piardă locul de muncă după ce a fost prins în timp ce încerca să plaseze unui deţinut un telefon mobil, dotat cu cartelă.

GALERIE FOTO CU DEŢINUŢII DE LA POARTA ALBĂ

Mai citiţi şi: Închisoare de maximă siguranţă cu gard de sârmă

Constanţa: Un deţinut evadat a fost raportat cu două ore întârziere la Poliţie

Conducerea penitenciarului a dispus o anchetă internă şi a anunţat Parchetul. Toate celulele din penitenciar au fost luate la controlat. Saltelele au fost pipăite şi întoarse pe dos, pernele verificate, bazinele controlate, nici un ungher nu a scăpat nescotocit. Deşi pe coridoarele puşcăriei se comunicase prin coduri că „s-a întâmplat ceva“, deţinuţii au fost luaţi prin suprindere. 

Într-una dintre celule, ocupată de puşcăriaşi condamnaţi pentru violuri şi crime, anchetatorii au descoperit un condamnat vorbind la telefon cu o rudă din străinătate căreia în cerea bani. În total, anchetatorii au descoperit patru telefoane mobile, ascunse în celule, pe care deţinuţii apucaseră să le dezmembreze după ce aflaseră că vine „controlul“.

Tarifele de după gard

Surse din interior susţin că gardienii sunt calea cea mai sigură pentru un deţinut de a beneficia de „facilităţi“ de acest gen. „Pentru a obţine un telefon mobil pentru o săptămână, tariful este de 250 de euro. Totul se face prin gardieni. Dacă dai de unul care nu poate fi corupt atunci rămâne calea mai grea“, au precizat sursele.



Telefoanele mobile se introduc în penitenciar prin pachetele aduse la vizită: cartelele sunt introduse în borcane cu gem sau cu miere, iar restul componentelor în pâine, caşcaval, brânză sau chiar fructe. „De regulă cei care le introduc sunt deţinuţii închişi pe o perioadă scurtă, pentru infracţiuni minore şi care au mai multe drepturi la vizită decât cei periculoşi. La ei controlul se face sumar“, au arătat sursele.

Demisie

„A fost sesizat Parchetul, pentru că este infracţiune şi comisia de disciplină. Gardianul şi-a dat demisia după ce a fost prins la controlul la intrare în tură. Pedeapsa pentru această infracţiune este de la 6 luni la 2 ani, dar pentru că este vorba despre un angajat din sistem la pedeapsă se mai poate adăuga 2 ani de închisoare“, a declarat Gabriel Botezan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă.

image

Citiţi mai multe despre acest caz şi despre urmările acestui incident în de mâine!

image
image
Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite