Închisoare de maximă siguranţă cu gard de sârmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar un gard de sârmă ghimpată împrejmuieşte cea mai mare parte a Penitenciarului Poarta Albă
Doar un gard de sârmă ghimpată împrejmuieşte cea mai mare parte a Penitenciarului Poarta Albă

La Penitenciarul de Maxi­mă siguranţă Poarta Albă, unde sunt închişi criminali, tâlhari şi violatori, cea mai mare parte a gardului este din sârmă ghimpată.

Potrivit normelor Uniunii Europene, închisoare ar fi trebuit să aibă un gard zidit, lung de doi kilometri şi înalt de şase metri, dar conducerea penitenciarului nu are fonduri pentru ridicarea acestuia.

„Gardul împrejmuitor are o suprafaţă de aproximativ doi kilometri. Din această suprafaţă numai un sfert a fost reabilitată, însă nici aceea corespunzător", a precizat Gabriel Botezan, purtătorul de cuvânt al penitenciarului.
Tot din lipsă de bani, un scanner costisitor zace nefolosit. Aparatul de scanare cu raxe X a bagajelor şi a coletelor primite de deţinuţi valorează aproximativ 120.000 lei şi a fost achiziţionat din fonduri europene. Comisarul şef Gelu Dănuţ Dincă, directorul Penitenciarului Poarta Albă, a spus că trebuia plătită şi o taxă de autorizare de 10.000 lei.

Iar un angajat ar fi trebuit să fie trimis la specializare anul trecut la un centru de pregătire nucleară din Măgurele, însă nu s-a găsit suma necesară, de 1.000 de lei. „Vom prinde aceste cheltuieli în bugetul din acest an", a precizat Sorin Ştefan, directorul economic al închisorii.

Penitenciarul are datorii de 560.000 lei la furnizori, dar are şi de recuperat 350.000 lei de la cei pentru care au prestat servicii.

CITEȘTE ȘI:

Arădeanca care a ajuns la spital în urma vaccinului anti gripă nouă s-a întors acasăArădeanca care a ajuns la spital în urma

VIDEO: Celebrul “Împărat” Uțu Rohozneanu a ajuns vedetă și după gratii

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite