Galerie foto Poliţia de Frontieră Tulcea împarte ajutoare de la maltezi cu barca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră tulceni împart în aceste zile ajutoare sinistraţilor din zona Ceatalchioi-Pătlăgeanca. Produsele sunt trimise de Serviciul de Ajutor Maltez în România.

IMAGINI CU POLIŢIŞTII DE FRONTIERĂ CARE ÎMPART AJUTOARE SINISTRAŢILOR

GALERIE FOTO CU SATUL CEATALCHIOI DIN DELTĂ, MĂTURAT DE APELE DUNĂRII

Vestea despre ajutoare circulă din gard în gard iar cei care au bărci vin până la pontonul de acostare de la Pătlăgeanca. Oamenii vin conştiincioşi cu mai multe buletine, de la vecinii mai în vârstă care nu se pot deplasa.

Digul de la Ceatalchioi Tulcea a cedat: sinistraţii refuză să-şi părăsească locuinţele

Un sfert dintre casele inundate din Ceatalchioi s-au prăbuşit!

Cu bărcile mai mici poliţiştii de frontieră ajung şi la casele mai izolate şi împart pungi cu alimente, în greutate de 12 kilograme fiecare.

„Ulei, făină, mălai, salam, conserve, săpun, ce e necesar, plus cizme de cauciuc.Am adus pachetele de la Cluj şi am trecut rapid la distribuirea lor"spune frontieristul Roland Brânză, omul de legătură al maltezilor în zona Deltei.

Sinistraţii tulceni: „Am scăpat doar cu viaţa pe noi”

„Am mobilizat oamenii şi ambarcaţiunile pentru ajutorarea oamenilor, situaţia e foarte grea mai ales că acum a venit canicula, nu te poţi spăla cu apa aceasta, e împuţită, a spălat practic toate haznalele din sate, e periculos pentru populaţie" spune şi Iulian Albăceanu, şeful sectorului de frontieră Pardina.

Galerie foto Dezastrul de la Ceatalchioi - Tulcea: „Apele au venit ca un coşmar, în miezul nopţii”

Bucătărie de campanie la Ceatalchioi

La Ceatalchioi au fost instalate mai multe corturi pentru sinistraţi însă oamenii refuză să îşi părăsească gospodăriile. Tot aici se distribuie şi pâine, căte una mare, rotundă, de familie. Seara urma ca în bucătăria de campanie să se gătască şi o mâncare caldă pentru cei care au refuzat să fie evacuaţi.

Citiţi mai multe în  !

image
image
Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite