Peste 150.000 de turiști se bronzează la cod roșu de radiații

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe litoral, astăzi, sunt peste 150.000 de turiști, însă, similar weekendurilor trecute, codul roșu nu îi sperie pe cei care au venit la mare să se bronzeze și să profite de vremea călduroasă.

Ultraviolete. Şi ce dacă?

Meteorologii avertizeată că indicele radiaţiei ultraviolete a depăşit valoarea de 8, ceea ce înseamnă un potenţial puternic pentru deteriorarea pielii şi a ochilor.

Constanţa: Turiştii fac baie în mare printre mii de peşti morţi

Însă, pe litoral, în fiecare zi la corturile de prim ajutor de pe plajă vin turiști care acuză dureri de cap, semne ale expunerii îndelungate la soare. „Vin cu tensiunea ridicată deoarece nu țin cont de faptul că la orele prânzului soarele este puternic. Sunt mulți cardiaci, dar chiar și gravide sau mame cu nou născuți“, a declarat Adrian Bala, responsabil cort de prim ajutor în stațiunea Saturn. „Turiștii sunt atenționați în special la orele amiezii să se retragă la umbră, însă, în vacanță, sfaturile medicilor nu sunt ascultate“, a completat acesta.

Totuși, medicii de la corturile de prim ajutor spun că în special în zi cu indice ridicat a radiației ultraviolete este recomandată o cremă de protecție solară sau acoperirea corpului cu haine din bumbac.

Invazie de păianjeni în camerele de hotel

Încălzirea vremii are efecte secundare pe litoral. După bancurile de pești morți care au ajuns la țărm sau apariția dragonului de mare, mai nou, în camerele imobilelor aflate aproape de mare au apărut păianjeni.

Constanţa: Alţi turişti înţepaţi de dragonul de mare pe litoral

„Mulți turiști au venit la cortul de prim ajutor cu înțepături mari de la păianjeni. În special în zona picioarelor, aceste înțepături provoacă semne mari și dureroase“, spune Adrian Bala, responsabil cort de prim ajutor în stațiunea Saturn.

image

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite