Constanţa: Turiştii fac baie în mare printre mii de peşti morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plajele din staţiunea Mamaia şi din Năvodari au fost invadate de mii de peşti morţi. Autorităţile dau vina pe salinitatea scăzută a mării şi pe temperaturile extreme din ultima perioadă.

Fenomenul se extinde spre sudul litoralului, iar autorităţile spun că au strâns aproape două tone de peşte.

Ziua și pericolul pe litoral. Atenție! Să nu călcaţi pe dragonul de mare

„Fenomenul se datorează căldurilor ridicate, dar şi a aportului de apă dulce provenit din Dunăre“, a declarat Cătălin Anton, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Bazinale Dobrogea Litoral (ABDL).

Sejurul pe litoral se vinde la pachet cu bolile

Autorităţile au reuşit să strângă cea mai mare parte a vietăţilor care au invadat plajele de pe litoral, însă fenomenul continuă să îi incomedeze pe turiştii din staţiunea Mamaia. „Am ieşit din apă imediat ce am observat peştii aduşi de valuri. Este foarte neplăcută senzaţia“, se plânge Maria Nistor (35 de ani), o turistă din Vrancea. Nici turişti care au ales să se cazeze la camping-urile private dinspre Năvodari nu au scăpat de neplăceri.
Nici nu mă gândesc să intru în apă! este prima oară când observ un asemenea fenomen. Nu am de gând să mă scald“, spune hotărât Johann Buchmuller (36 de ani), un turist german venit pe litoralul românesc alături de soţie.

Turiştii nu se tem

Fenomenul peştilor morţi nu pare să-i sperie chiar pe toţi turiştii. „Nu este niciun pericol, dacă peştii sunt adunaţi. Cât timp nu sunt lăsaţi să putrezească în apă, nu îmi este teamă să intru în apă“, spune brăileanca Cristiana Vasiliu (52 de ani).
„Utilajele vor acţiona pe timpul nopţii, iar ziua, peştii vor fi strânşi manual“, a explicat Anton. El spune că peştii sunt, în mare parte guvizi de dimensiuni mici care au murit din cauza căldurii excesive. „Au murit în urmă cu câteva zile, iar marea i-a adus abia cum la mal“, menţionează reprezentantul ABDL.

15 victime ale dragonului de mare în doar câteva ore

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite