Părintele Arsenie Papacioc va fi externat într-o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patriarhul Dobrogei a fost internat la 14 februarie cu probleme urologice la Spitalul Judeţean din Constanţa. Medicii de pe Secţia de Cardiologie, unde este internat în prezent, speră să-l poată externa într-o săptămână.

Starea de sănătate a părintelui Arsenie Papacioc (97 de ani), considerat de prelați drept cea mai importantă figură bisericească a Dobrogei, s-a ameliorat. „Este stabil şi reacţionează bine la tratament. Îl mai ţinem în spital ca să-l hidratăm, pentru că este slăbit", a precizat dr. Dan Căpăţână, managerul Spitalului Judeţean Constanţa.

Mai citiţi şi: Părintele Arsenie Papacioc este internat la cardiologie

Patriarhul Dobrogei, internat în spital

Operat de prostată

Iniţial, părintele a fost internat la 14 februarie pe secţia de Urologie, iar la două zile a fost mutat la Cardiologie, unde este tratat de Dr. Elvira Craiu, şeful Secţiei de Cardiologie. „Îi continuăm tratamentul cu antibiotice pentru infecţia urinară de care suferă. Până într-o săptămână sperăm să-l externăm. Este un risc vital pentru el, pentru că are un organism obosit, vlăguit", a explicat Dr. Craiu.

Constanţa: Părintele Arsenie Papacioc a fost duhovnicul mitropolitului Bartolomeu

Duhovnicul a ajuns la spital după ce a făcut un blocaj renal. În urmă cu 12 ani, a fost operat de prostată de dr. Viorel Tode, fostul şef al Secţiei de Urologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Părintele Arsenie Papacioc locuieşte la Mănăstirea Sfânta Maria din Techirghiol şi este îngrijit de măicuţa Maria. În ultima perioadă, starea de sănătate a părintelui s-a înrăutăţit, maica verificându-i starea de sănătate din oră în oră, zi de zi.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite