Patriarhul Dobrogei, internat în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părintele Arsenie Papacioc (97 de ani), considerat de prelați drept cea mai importantă figură bisericească a Dobrogei, a fost internat în spital, aseară, cu probleme urologice.

Medicul urolog care l-a îngrijit şi dus la spital, dr. Viorel Tode, spune că starea de sănătate este stabilă.

Mai citiţi şi: Părintele Arsenie Papacioc a fost duhovnicul mitropolitului Bartolomeu FOTO / VIDEO

„Aseară m-au sunat nişte prieteni să-mi spună că părintele se simte rău. A făcut un blocaj, mai exact, o retenţie completă de urină cu cheaguri. L-am internat în spital, iar de dimineaţă era echilibrat hemodinamic. Urmează să i se facă investigaţii tomografice", a dat lămuriri specialistul.

Operat în urmă cu 12 ani

Dr. Viorel Tode, fostul şef al Secţiei de Urologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, l-a operat pe părintele Arsenie Papacioc în urmă cu 12 ani: „A fost pacientul meu, de aceea m-am ocupat şi acum de el".

Internarea survine la scurtă vreme de la moartea mitropolitului Ardealului Bartolomeu Anania, al cărui duhovnic a fost Papacioc.

Părintele Arsenie Papacioc locuieşte la Mănăstirea Sfânta Maria din Techirghiol şi este îngrijit de măicuţa Maria. În ultima perioadă, starea de sănătate a părintelui s-a înrăutăţit, maica verificându-i starea de sănătate din oră în oră, zi de zi.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite