Constanţa: Părintele Arsenie Papacioc a fost duhovnicul mitropolitului Bartolomeu FOTO / VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bătrânul părinte îşi trăieşte viaţa la Mănăstirea Sfânta din Techirghiol. Primeşe scrisori de la credincioşi din toată Europa.

La chilia de la intrarea în Mănăstirea Sfânta Maria din Techirghiol se perindă zeci de credincioşi care vin să primească binecuvântarea părintelui Arsenie Papacioc. Ei sunt întâmpinaţi de măicuţa Maria, cea care îl îngrijeşte pe părinte din anul 1980. În funcţie de starea de sănătate a preotului, măicuţa îi lasă pe credincioşi să intre în chilie, pentru a asculta rugăciuni. 

image

În cursul zilei de joi, Arsenie Papacioc a primit zeci de credincioşi. Cu greu îşi făcea loc maica Maria printre ei, pentru a-i verifica starea de sănătate din oră în oră.

image

La prânz, am intrat la dânsul în chilie. O cameră simplă, cu un pat în spatele căruia era o carpetă cu ciute care se adapă, iar alta înfăţişând Cina cea de taină, un dulap, o masă, două scaune şi două biblioteci în care erau numai cărţi bisericeşti sunt toate lucrurile părintelui.

image

Arsenie Papacioc stătea pe un scaun, în faţa unei mese pe care erau icoane, cărţi, scrisori, pomelnice şi o cruce. Ne vorbeşte despre credinţă, despre viaţă, iubire şi despre Înalt Preasfinţitul Bartolomeu Anania, Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, căruia îi era duhovnic. Răspunde greoi şi încet, însă puţinele cuvinte sunt pline de înţelepciune şi tâlc.

Citiţi mai multe amănunte în „Adevărul de Seară“ Constanţa de astăzi !

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite