Proiectilul descoperit la Mamaia putea exploda!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Descoperire şoc pe plaja „Crazy“ din Mamaia: un obuz a fost găsit printre cearşafurile turiştilor. Proiectilul avea explozibil în interior şi ar fi putut exploda în timpul manevrării, dacă nu ar fi fost acoperit de un strat de sedimente care l-a protejat.

Update, ora 15.00- Proiectilul descoperit pe plaja din Mamaia avea explozibil în interior. „Era acoperit de foarte multe sedimente şi acest înveliş l-a protejat. Facem însă apel la toate persoanele care mai găsesc astfel de obiecte să nu le mai mute şi să sune imediat la 112“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Paula Anghel. „Este vorba despre o lovitură de aruncător de obuz de 82 milimetri“, a mai precizat Paula Anghel. Proiectilul urmează să fie detonat într-un poligon special.

Update ora 12.30 - Obuzul a fost înlăturat de pe plajă de genişti într-un container special. Până în acest moment nu se ştie dacă proiectilul putea să explodeze şi să pună în pericol vieţile turiştilor.

Update ora 11.00 - Turiştii au rămas să facă plajă în continuare în zonă. „Nu ne-a spus nimeni dacă suntem în pericol, dar am văzut ce s-a întâmplat. Mă mir că de o jumătate de oră nu a venit nici un genist să mute proiectilul de lângă noi. Este chiar în soare iar poliţiştii stau la distanţă de obiect“, a spus unul dintre turiştii aflaţi pe plajă. Obuzul este unul de mici dimensiuni. Plaja pe care a fost descoperit se află spre ieşirea din staţiunea Mamaia.

image

Proiectilul, de mici dimensiuni, a fost descoperit de salvamari aproape de mal. Ei au sunat imediat la 112 să ceară ajutor specializat. În acest moment proiectilul a fost mutat lângă punctul de observaţie al salvamarilor şi este păzit de poliţişti. Turiştii nu s-au alarmat şi continuă să facă plajă, deşi au fost avertizaţi să se ţină la distanţă de perimetrul periculos.

Poliţiştii aşteaptă venirea pirotehniştilor Inspectoratului Judeţean de Protecţie Civilă.

Se anunţă un weekend apoteotic la malul Mării Negre

Goana după un șezlong pe plajă începe la 6 dimineața; 180.000 de turiști sunt pe litoral

image

Proiectil din al doilea Război Mondial descoperit în Piaţa Unirii GALERIE FOTO

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite