Proiectil din al doilea Război Mondial descoperit în Piaţa Unirii GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pirotehniştii de la ISU Banat au fost chemaţi în această dimineaţă pentru a ridica un proiectil din al doilea Război Mondial. Geniştii s-au dus apoi la un centru de colectare a fierului unde au avut parte de trei bombe.

Bomba a fost descoperită de câţiva muncitori care faceau curăţenie în podul unei clădiri istorice de pe strada Mercy din Timişoara. “Printre table au găsit şi acest proiectil. Vecinul meu este genist şi a chemat pirotehniştii. Muncitorii au vrut să arunce bomba de la balcon. Noroc că i-am oprit”, a spus Aurel Şandor, pensionarul în podul căuria a fost descoperit proiectilul. “Proiectilele de artilerie sunt periculoase. Suntem chemaţi des în zona centrală, pentru a ridica proiectilele găsite în podurile şi beciurile clădărilor istorice”, a declarat căpitanul Florin Potârniche.



Proiectile periculoase


Speciliştii îi avertizează pe timişorenii care descoperă muniţii neexplodate să nu le lovească, să nu le apropie de foc şi să nu le care cu maşinile. “Ele pot exploda. Orice muniţie ieşită de pe gaura de foc este armată. Grenadele de mână sunt cele mai dese. Apoi vin priectilele de artilerie, bombele de aruncător, cartuşele, bombele de aviaţie şi muniţie anti-personal”, a mai spus Florin Potârniche, de la ISU Banat.

image



Ultima intervenţie a piritehniştilor a fost săptămâna trecută când au dezamorsat un proiectil cules din canalul Bega, în zona Podului Modoş.
După ce au terminat treaba în centru, pirotehniştii s-au deplasat la un centru de colectare a fierului, aflat lângă Fabrica de Zahăr, pentru a ridica alte trei proiectile rămase intact din război.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite