Se anunţă un weekend apoteotic la malul Mării Negre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de evenimente au fost anunţate a avea loc în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în staţiunile de pe litoralul Mării Negre. Autorităţile estimează nu mai puţin de 180.000 de turişti în unităţile de cazare.

Canicula, indicele de confort termic sau radiaţiile au fost detalii pe care turiştii nu le-au luat în seamă. „Începând de luni nu mai am niciun loc liber în hotel. Tariful este de 150 de lei pe noapte pentru o cameră dublă, iar micul dejun nu este inclus“, a declarat Dumitru Ivănescu, administratorul hotelului Doina din staţiunea Mamaia.

Constanţa, blocată de turiştii care vin pe litoral

Spusele sale sunt întărite de şezlongurile pline la orele amiezei. „În alte zile, la ora 13.00, mai erau doar cinci sau şase şezlonguri ocupate. Acum abia dacă mai sunt cinci şezlonguri libere“, a spus şi Sorin, salvamar în apropiere de hotelul Flora.



„138.000 de turişti sunt doar astăzi pe litoral, dar suntem siguri că vor mai veni“, a declarat Coeina Martin, preşedintele Asociaţiei de Promovare a Litoralului. De precizat că declaraţia a fost făcută înainte de a fi anunţate blocajele în trafic la punctul de taxare de la Feteşti, când sute de maşini se îndreptau spre litoral.

Coadă de 20 de kilometri spre litoral

image

Îngheţata şi berea pentru răcorire

Berea la pahar sau la cutie şi îngheţata sunt „accesorii“ care nu lipsesc din mâinile turiştilor. Fie că sunt pe prosop, şezlong sau în apă, bărbaţii nu se despart de bere. „Am fost şi în apă, dar nu pot să nu beau o bere pe căldura aceasta“, spune un turist din Argeş.


La câţiva metri distanţă, doi bărbaţi stau culcaţi în apă, aproape de mal, şi discută la un pahar cu bere. „Este excelent. Apa este foarte caldă şi trebuie să ne răcorim cumva“, spune unul dintre turiştii sosiţi din Oradea.

Doamnele uită de siluetă şi savurează câte o îngheţă. Sunt ceva mai manierate: servesc doar la cearşaf sau prosop. „Pe o astfel de căldură, este ideală“, spune Larisa, din Craiova.

În aşteptarea distracţiei

Principalul eveniment al acestui sfârşit de săptămână este show-ul aviatic „Aeromania 2010“. Organizatorii au dat asigurări că cei prezenţi vor avea parte de momente de adrenalină de neuitat şi de multe surprize. Nu trebuie omis faptul că unul dintre acrobaţii de top ai aerului la nivel mondial, Jurghis Kairys, va fi, pentru al treilea an consecutiv, la Mamaia.



Iacării acrobaţi de la Tuzla au pregătit şi ei un spectacol de zile mari. „Iacării şi-au mărit echipa. Deja cunoscuţilor Dan Ştefănescu şi Ioan Postolache li s-a alăturat un nou coleg Dan Conderman, care va evolua pe un avion tip YAK 52“, a declarat purtătorul de cuvânt al Aeroportului Regional Tuzla, Cristina Mitchievici.

Meniu de weekend la mare: Fatboy Slim, Tiesto, Ja Rule, salsa, show aviatic și iahturi de lux

Manifestarea va începe sâmbătă şi duminică de la ora 11.00, iar demonstraţiile aeriene vor putea fi urmărite până la ora 14.00 în zona hotelului Rex pe o arie de un kilometru. După această oră, piloţii se vor retrage pentru alte acrobaţii aeriene pe Aerodromul Tuzla. Duminică după-amiază, publicul aflat la Mamaia va putea urmări o paradă ale aeronavelor Regional Air Services și Diamond.

image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite