Ministerul Turismului reabilitează Cazinoul şi apoi îl predă Primăriei Constanţa FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va aloca fonduri pentru restaurarea şi consolidarea clădirii – emblemă a oraşului de la malul mării, dar clădirea va rămâne în proprietatea şi administarea Consiliului Local Constanţa. 

Radu Mazăre vinde Cazinoul: „Vreau să scot această fată bătrână şi urâtă la mezat“

Mazăre s-a certat cu prefectul Constanţei ca la uşa cortului pe tema Cazinoului

FOTO Cazinoul Constanţa, istorie de vânzare

Prezent astăzi la Constanţa, ministrul Turismului, Elena Udrea, a spus că MDRT se implică în restaurarea clădirii – monument, iar după aceste lucrări, „clădirea trebuie folosită în scop turistic şi cultural“.

„Este o clădire de interes major pentru Constanţa şi ea trebuie administrată de autorităţile locale. Am înaintat propunerea noastră de reabilitare Primăriei Constanţa şi aşteptăm un răspuns în acest sens, mai ales că intenţionăm realizarea unui circuit turistic naţional cu toate cele cinci cazinouri monument istoric din ţară“, a spus Elena Udrea, arătându-se interesată să viziteze personal Cazinoul din Constanţa pentru a-şi face o părere vizavi de stadiul clădirii.

Click aici pentru a vedea în ce stare se află clădirea

image

În replică, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, prezent la discuţii, a spus că personal a iniţiat o serie de legături cu mari propietari de cazinouri din lume pentru a-l introduce şi pe cel de la Constanţa în circuit. „De ce să nu îi dăm destinaţia iniţială, de casă a jocurilor de noroc? Să aducem lume cu bani la mare“, a spus Nicuşor Constantinescu.

La sfârşitul lunii iulie, la o masă rotundă cu tema reabilitării Cazinoului din Constanţa, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a spus că este dispus să vândă  clădirea monument pentru un leu ministerelor Culturii şi Turismului, dacă acestea au bani pentru a-l consolida şi moderniza.

Specialiştii în imobiliare estimează că valoarea Cazinoului din Constanţa ar fi cuprinsă între 3 şi 5 milioane de euro. Construcţia a început în anul 1909 şi inaugurată nouă ani mai târziu, costurile acesteia fiind, în banii vremii, de 1.433.050 de lei. În anul 2007, Primăria Constanţa a anunţat concesionarea Cazinoului pentru 49 de ani firmei Queen Investments SRL Bucureşti, care face parte din grupul israelian Queenco Leisure International. Firma însă a abondonat repede proiectul, din cauza noii legi a jocurilor de noroc care a falimentat societatea. De atunci, clădirea este închisă, iar interiorul se degradează din ce în ce mai mult.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite