Radu Mazăre vinde Cazinoul: „Vreau să scot această fată bătrână şi urâtă la mezat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intenţia primarului de a vinde clădirea-simbol a Constanţei a provocat un alt scandal în oraşul de la malul mării. Prefectul îl atacă pe Radu Mazăre într-o scrisoare deschisă şi îl acuză pe edil că tratează cazinoul ca pe un obiect scos la talcioc.

Cea mai recentă răfuiala publică dintre edilul Mazăre şi prefectul Constanţei este alimentată, de această dată, de o declaraţie făcută de primarul constănţean la sfârşitul şedintei de Consiliu Local din 16 mai: „Scot această fată bătrână şi urâtă la mezat“.

Clădirea-simbol a Constanţei se degradează vizibil

Într-o scrisoare deschisă adresată edilului, Claudiu Iorga-Palaz consideră inadmisibilă vânzarea clăririi-simbol a Constanţei. „Cazinoul este Constanţa. Este de necrezut cum trataţi acest simbol al Constanţei ca pe un obiect scos la talcioc, a cărui singură menire este să vă aducă profit“, susţine prefectul.

Simbolul Constanţei - Cazinoul este în ruină, la un secol de la inaugurare

image

El spune că  Mazăre confundă Cazinoul cu noţiunea de local public pentru jocurile de noroc.

Respectul comuniştilor

„Cum puteți să vă exprimați în asemenea termeni despre o clădire de patrimoniu, o construcție distinctă în peisajul arhitectonic național și european, pe care chiar și comuniștii au respectat-o?“, mai spune Palaz în scrisoarea deschisă.

Mazăre vrea să vândă Cazinoul, emblema Constanţei

Orice hotărâre a Consiliului Local prin care se va autoriza vânzarea Cazinoului va fi blocată, dă asigurări prefectul. „Nu voi epuiza nicio prevedere a legii care să vă  împiedice să «scoateți la mezat» acest simbol care nu vă aparține“, a completat Palaz.

În urmă cu două luni, edilul constănţean a fost cel care i-a adresat prefectului o scrisoare deschisă. „Hai să vedem ce bărbat eşti!“, spunea Mazăre.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite