Militarii morţi în accidentul aviatic de la Tuzla, înaintaţi în grad de MApN

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a semnat ieri, ordinele de înaintare în grad a militarilor decedaţi în catastrofa aviatică de la Tuzla. Reamintim că pe 5 iulie, 12 militari şi-au sacrificat viaţa în timpul executăţii unei misiuni de instruire la bordul unei aeronave militare.

Soldatul Cosmin Florescu, fruntaşii Marius Cătălin Chioveanu, Cosmin Furtună, Constantin Vlăduţ Sărman, maiştrii militari clasa a II-a Cătălin Rădoi şi Florin Claudiu Cişmaşu, precum şi maistrul militar clasa a III-a Băduţ Papuc vor fi înaintaţi post-mortem la gradul de aspirant.

Maistrul militar principal Răzvan Rîngheţ va fi înaintat la gradul de sublocotenent post-mortem.

GALERIE FOTO DE LA LOCUL ACCIDENTULUI

Locotenenţii Liviu Antim şi Lavinia Guită vot fi înaintanţi la gradul de căpitan post-mortem.

Locotenent-comandorul Cătălin Vicenţiu Antoche va fi înaintat de Gabriel Oprea la gradul de căpitan-comandor post-mortem.

GALERIE FOTO CU PRELUAREA SUPRAVIEȚUITORILOR DE ELICOPTERUL MAI

Ministrul Apărării Naţionale a înaintat Preşedintelui României propunerea de acordare a gradului de general de flotilă aeriană post-mortem comandorului Nicolae Jianu.

Mai citiţi şi: Surse din anchetă susţin că avionul era încărcat peste limită! Vezi aici lista militarilor decedaţi în avionul morţii

Văduvele militarilor pot lucra în Armată

O altă propunere este aceea de a-i decora pe cei decedaţi astfel:

- Ordinul Naţional Steaua României, în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de pace, pentru cei patru ofiţeri decedaţi;
- Ordinul Virtutea Aeronautică, în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de pace, pentru sublocotenentul post-mortem Răzvan Rîngheţ;
- Ordinul Virtutea Maritimă, în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de pace, pentru cei şapte aspiranţi post-mortem.

Tot ieri, ministrul Apărării Naţionale a semnat ordinele de înaintare la gradul de locotenent-comandor a căpitanului Daniel Bălşanu şi la gradul de maistru militar clasa a III-a a maistrului militar clasa a IV-a Marius Nazare. Celor doi militari supravieţuitori ai catastrofei aviatice de la Tuzla li se va acorda Emblema Onoarea Armatei României.

Prima ipoteză în catastrofa aviatică de la Tuzla: eroare de pilotaj

Ministerul Apărării Naţionale a mai promis văduvelor militarilor că le va angaja în Armată, dacă doresc.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite