Jean Constantin ar fi putut să devină, ieri, cetățean de onoare al județului Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jean Constantin s-a născut la 21 august 1928 la Techirghiol, într-o familie de greci. Ieri, Consiliul Județean Constanța ar fi trebuit să îi acorde titlul de cetățean de onoare al județului, înainte de a se afla de decesul maestrului, dar a ratat ocazia. La ședința de ieri, proiectul nu a fost inclus pe ordinea de zi.

„Proiectul era depus de mult timp, dar nu era foarte bine întocmit. Oricum voiam să îi acordăm acest titlu, dar a intervenit moartea fulgerătoare a antrenorului sârb Zoran Kurtes de la HCM Constanța, așa că i-am acordat lui titlul post-mortem. Am amânat evenimentul cu maestrul pentru ședința viitoare... iată că va fi prea târziu", a declarat Cristian Moldovanu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Constanța.

Jean Constantin nemuritor estem!
Cel care l-a găsit mort pe Jean Constantin este Ionuţ Galani

Inițiatorul proiectului era revoltat: „Am depus proiectul acum trei luni, nu am primit niciun răspuns. Aveam șansa de a-i face o ultimă bucurie și o recunoaștere meritată marelui nostru actor. Acum o să-i acordăm titlul post-mortem, ar fi al treilea al județului, după primarul din Adamclisi Emilian Burcea (n.r. - mort subit în martie la Silistra, la 40 de ani) și Zoran Kurtes (n.r. - decedat la începutul lunii, la 44 de ani, la Mamaia)", a precizat consilierul județean Mihai Petre.

Exact pe 27 mai 1999, Jean Constantin fusese numit cetățean de onoare al municipiului Constanța.

MAI CITEŞTE ŞI

Duel savuros între Jean Constantin şi Rică Răducanu: “Măi elementule, nu cu aranjamente se joacă fotbalul!”

Jean Constantin salva spectacole: „Marele public îl iubea teribil”

Premiera unui spectacol din Timişoara umbrită de doliul pentru Jean Constantin

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite