Florin Harsan, omul-foarfecă care a uimit juriul de la „Românii au talent“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hairstylistul care a impresionat juriul la etapa locală „Românii au talent“ locuieşte într-o garsonieră cu soţia şi cei doi copii. Florin Harsan (33 de ani) a uimit juriul şi publicul competiţiei de la PRO TV, realizând două tunsori concomitent, în numai două minute.

Harsan din Bucureşti este o lecţie de viaţă şi pasiune. Cunoscut în mediul stiliştilor, el şi-a câştigat notorietatea în urma prestaţiei sale din luna septembrie 2010, de la Constanţa, la concursul Pro TV „Românii au talent".

Marcat de copilărie

Cariera şi-o datorează unui lanţ de întâmplări nefericite petrecute în viaţa sa. „La vârsta de 3 ani am ajuns la spital, diagnosticat iniţial cu apendicită. Am avut complicaţii şi am dat în peritonită şi apoi în retroperitonită.

Nenumăratele operaţii mi-au lăsat pe corp nişte urme de tăieturi mari. Viaţa mea s-a schimbat. Nu aveam voie să alerg, la fel ca ceilalţi copii, orice efort pe care îl făceam, provoca spaima părinţilor mei. A avut scutiri peste scutiri de educaţie fizică ceea ce mă deranja foarte tare pentru că nu mă simţeam bolnav", povesteşte Harsan.

Fascinat de geometrie

Nu a urmat o facultate pentru că din toate materiile de la şcoală îl fascina doar geometria. „Aveam o pasiune pentru formă şi culoare. Habar nu aveam cât o să mă ajute în viitor", spune el despre cele două elemente care-l vor ajuta să născocească acele coafuri pentru care este renumit.

Florin Harsan a impresionat sala prin talentul său. Sursa: ProTv

Pe cea care avea să-i devină soţie, Adriana, a cunoscut-o la vârsta de 18 ani. A urmat o perioadă de tatonări: a urmat un curs de barmani şi unul de coafori, fără să se poată hotărî ce meserie să practice. A lucrat în străinătate însă, pentru a doua oară, la 21 de ani fost la un pas de moarte.

„Am fost diagnosticat cu ocluzie intestinală. Seria de operaţii care au urmat i-a costat pe părinţii mei toate economiile pe care plănuiau să le investească într-o casă pentru sora mea mai mică, Alina. Asta m-a marcat", îşi aminteşte el.

„Pe primul client l-am traumatizat"

Prospăt ieşit din spital, Florin s-a dus să se angajeze la o frizerie din Colentina. „Îmi aduc aminte, fără prea multă mândrie, de primul meu client. Apăsam maşina de tuns atât de tare pe capul clientului, de frică să nu rămână fire în plus, încât, după aceea, când mă vedea, bietul om traversa pe partea cealaltă a străzii", spune hairstylistul.

Şansa sa s-a numit stilista Ileana Bajenaru. „Mi-a propus să particip la un concurs internaţional  în Bulgaria, la Sofia, unde am câştigat locul 2 la secţiunea cut&color. A fost pentru prima dată când vedeam cele mai tari academii de hairdressering  din  lume şi cele mai impresionante hairshow-uri. Atunci mi-am dat seama de ceea ce voiam să fac", a declarat el. Au urmat nenumărate distincţii şi diplome, iar astăzi Harsan are propria sa şcoală de coafură, în sectorul 3. Printre clienţii săi s-au numărat şi VIP-uri: Teo Trandafir, Delia Matache şi Florentin Petre.

Lecţie pentru fiul său

Lucrurile au evoluat şi pe plan personal. Soţia sa i-a dăruit doi copii: Alexandru şi Alexandra. Fiul său, în vârstă de opt ani, este motivul pentru care a participat la show: „Am vrut să îi arăt că te poţi juca la orice vârstă şi că orice profesie este importantă", a spus el.

Constănţeanca Ana Maria Bălăceanu: „Nu vreau să rămân doar «fata care l-a blestemat pe Mihai Petre»!"

Notorietatea nu i-a adus şi bunăstarea. „Trăim toţi într-o garsonieră. Cei care ne-au închiriat-o mi-au împrumutat şi banii pentru primul meu salon. Am ajuns să muncesc 14 - 15 ore pe zi ca să fac faţă cheltuielilor", s-a destăinuit el.

Lecţie de viaţă

Florin Harsan datorează totul tatălui său vitreg. „Nu a mai trăit să apuce ziua în care să se mândrească  cu «băiatul» lui. A murit cu o bucăţică de ziar în buzunarul de la piept în care era o poză cu mine şi câteva rânduri scrise. Se lăuda la toată lumea ce băiat cuminte şi muncitor avea", povesteşte el cu regret.

Florin Harsan, omul-foarfecă de la „Românii au talent"

Florin speră că acest concurs îi va schimba viaţa. „M-am gândit că este o ocazie să arăt tuturor că românii sunt oameni de treabă, că suntem muncitori, serioşi şi plini de surprize. M-am gândit să arăt tuturor că nu sunt doar un frizer. Mi-aş dori să câştig", spune Florin Harsan.

Un pianist din Botoşani a uimit publicul la "Norvegienii au talent"

image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite