Un pianist botoşănean a ridicat sala în picioare la „Norvegienii au talent“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan Ota( 32 ani) este stabilit în Norvegia şi a participat vineri la preselecţia organizată la Oslo. Talentul său a fost răsplătit de juriul scandinav cu trei de „Da". Botoşanăneanul s-a calificat pentru următoarea etapă.

Vezi aici cum i-a fascinat botoşăneanul pe scandinavi la "Norvegienii au talent!"

Află povestea fascinantă a lui Ronaldhino de la "Românii au talent"

Botoşani: Gemenele contorsioniste de la „Românii au talent"

Botoşani: Cosmin Agache, puştiul care imită orice sunet de percuţie

Fiul unui cunoscut medic botoşănean, Bogdan Ota( 32 ani) este pianist şi compozitor.  Artistul a absolvit Liceul de Artă"Ştefan Luchian" şi Universitatea de Arte "George Enescu"  din  Iaşi.

image

Botoşăneanul s-a stabilit în Oslo- Norvegia unde compune muzică.  Modest dar plin de talent, Bogdan a participat la preselecţia „Norvegienii au talent" şi a ridicat sala în picioare .

 Calificat cu trei de "DA"

Juriul a fost impresionat de talentul românului şi l-a răsplătit cu trei de "Da" ceea ce i-a adus calificarea în următoarea etapă. Întrebat fiind de ce românii nu i-au remarcat talentul, Bogdan Ota  a spus cu sinceritate „ Românii m-au văzut, dar nu m-au considerat interesant".Visul botoşăneanului este să compună muzică tot restul vieţii iar marele premiu pus la bătaie l-ar ajuta să îşi împlinească acest vis.

image

 Dezamăgit de România...

După ce a absolvit Conservatorul, Bogdan Ota a bătut zadarnic pe la uşile „ marilor coloşi mass media" din România şi a unor case de discuri. Talentul său nu a interesat pe nimeni. „ Am fost întrebat: „Putem folosi muzica ta în campania electorală a lui Băsescu? De ce crezi tu că am avea nevoie de muzica de asta în ţară la noi?", a mărturisit artistul care a ales să plece departe de ţara care nu l-a înţeles şi să se stabilească în Norvegia.

Cum a ajuns la „Norvegienii au talent"

Bogdan recunoaşte că înscrierea sa la acest concurs a fost o întâmplare fericită. „ Căram o imprimantă la TV2 iar şeful meu a zis „ You must be there", arătându-mi cu degetul către un afiş cu „Norske Talenter".Vă daţi seama că nu am vrut sub nicio formă. Eram mai mult decât sătul să prind aripi din nou şi cineva să mi le taie. Şi evitând să mă hrănesc cu vise nepermise, am refuzat. Tor Arne,şeful meu, m-a înscris online şi, într-o vineri, m-am trezit pe scena aia. Restul îl ştiţi", a spus artistul care vrea să îi răsplătească pe  norvegieni pentru încrederea acordată.

image

Bogdan Ota are un mesaj şi pentru tinerii talentaţi din România. „ Fiţi aşa cum ne-au educat ai noştri şi nu o să vă pară rău. Nu cu ură şi frustrare vom reuşi ca indivizi îîn viaţă, nici cu gînduri de răzbunare, ci cu umilinţă şi seninătate", a mai spus artistul care se pregăteşte pentru o nouă etapă a concursului „Norvegienii au talent".

image
Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite