Constănţeanca Ana Maria Bălăceanu: „Nu vreau să rămân doar «fata care l-a blestemat pe Mihai Petre»!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ana-Maria Bălăceanu (20 de ani) a cucerit publicul de la „Românii au talent" interpretând blestemul unei femei trădate de iubit. „Blestemat" a fost chiar un membru al juriului, Mihai Petre, care s-a prins foarte bine în jocul artistei de la malul mării.

Până să participe la „Românii au talent“, la Pro TV, Ana Maria Bălăceanu (20 de ani) s-a mai înscris şi la alte concursuri de acest gen, dar niciodată nu a fost selectată să participe. „Am fost surprinsă când am fost sunată de cei la la Pro Tv. Eu deja îmi pierdusem încrederea în sine“, mărturiseşte tânăra cu sinceritate.

De la muzică la teatru


Îşi propusese să cânte, dar s-a răzgândit pe ultima sută de metri. „Iubitul meu mi-a zis: «Dar de ce vrei sa cânţi? Gândeşte-te că vor veni persoane cu studii în domeniu şi tu nu ai aşa ceva. De ce nu vrei să te duci cu blestemul? Cred ca ai avea mai multe şanse!»“, povesteşte tânăra.

Versurile poeziei lui Miron Radu Paraschivescu le mai interpretase de trei ori la diverse activităţi organizate de liceul pe care-l absolvise. Şi-a ales şi costumaţia, a trecut de prima preselecţie. A ajuns în faţa publicului şi a juriului, la Casa de Cultură din Constanţa.

„Pentru a-mi intra în rol, mai aveam nevoie de cineva care să mă ajute, dar cineva mi-a spus înainte de a intra pe scenă: «Du-te la Mihai Petre!»Am intrat pe scenă şi mi-a fost teamă, dar am simţit că pot lucra cu Mihai Petre. Nu mă aşteptam ca Andra să dea «X» şi m-am speriat când am văzut că şi Mihai face acelaşi lucru, dar totul a fost în regulă până la urmă. Eu când intru în pielea personajului, ma detaşez total de mine“, mărturiseşte constănţeanca.
Ana Maria Bălăceanu, în timpul concursului „Românii au talent“

Şi-a intrat foarte bine în rol şi însuşi juriul a punctat acest lucru. „La un moment dat, m-am speriat rău de tot, după care ai avut un moment puţin mai slab şi am zis: «Ok! Joacă». Dar să ştii că a fost un moment în care m-am întrebat: «Doamne, ce am făcut la 19 ani şi de ce se întoarce totul împotriva mea acum?»“, a declarat Mihai Petre.

Talent nativ

Ana Maria nu este studentă la Actorie, ci a făcut doar cursuri de specialitate la Palatul Copiilor din Constanţa. În liceu a mai jucat în piese de teatru, iar în 2008 a obţinut trofeul Festivalului Naţional de Teatru Antic pentru Elevi, pentru rolul Hecuba, din piesa cu acelaşi nume.

Anul trecut, a absolvit Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Constanţa, dar a decis că e mai bine să nu urmeze o facultate de actorie, aşa că s-a înscris la Marketing, la Universitatea Andrei Şaguna. Nu a renunţat nici la visul de a fi actriţă. Deşi se declară o pesimistă incurabilă, Ana Maria are planuri mari: „Nu vreau să rămân doar fata care l-a blestemat pe Mihai Petre!“, spune ea cu hotărâre.

Şi-a pierdut mama când avea trei ani

Ana Maria spune că a moştenit pasiunea pentru artă de la părinţii săi. „Tata era pe vremea comuniştilor cântăreţ cu atestat. Şi mamei îi plăcea să cânte. Pe ea am pierdut-o când aveam doar trei anişori. Apoi, tata n-a mai vrut să cânte. S-a apucat din nou prin 2008“, povesteşte tânăra. Ana cântă în timpul liber, dar marea ei pasiune rămâne actoria.

„Până acum am jucat doar în piese de teatru, acolo unde contactul cu publicul este foarte bun, iar spectacorul simte, se energizează, dar mi-ar plăcea foarte mult să joc şi în filme“, mărturiseşte ea. Actorul pe care îl ia drept model este Maia Morgenstern.

image

Citiţi mai multe în !

stampila constanta
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite