EXCLUSIV Criminalul de la Cernavodă, Giani Deli-Iorga: „I-am spus lui Bogdan că i-am omorât socrii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorul celor două crime de la Cernavodă a recunoscut că după ce i-a asasinat pe soţii Petre şi Elena Garoafă şi-a anunţat prietenul, pe Bogdan Mitu.

O nouă ipoteză se conturează în ancheta în cazul celor trei crime, comise în ziua de 3 ianuarie în Cernavodă: premeditarea. În acea zi au fost asasinaţi soţii Petre şi Elena Garoafă şi, după trei ore fiica lor, Gabriela Mitu

„Nu puteam să stau fără ei"

Pe data de 2 ianuarie Giani Deli-Iorga s-a dus în Feteşti, în vizită la prietenii săi Gabriela şi Bogdan Mitu, care se mutaseră de curând, cu un carton cu prăjituri.

EXCLUSIV Crimă pasională la Cernavodă: s-a înecat cu ea în braţe, în Dunăre. Un copil a văzut scena (UPDATE) VIDEO

„Le-am spus că vreau să se mute înapoi în Cernavodă, că nu pot sta fără prietenii mei. I-am promis lui Bogdan că vorbesc eu cu soţii Garoafă, că fac orice îmi stă în puteri ca să-i conving să-i accepte în casă", le-a povestit el anchetatorilor. Deli-Iorga s-a întors în Cernavodă decis să îşi ţină promisiunea. O zi mai târziu, Giani i-a omorât pe cei doi bătrâni, socrii lui Bogdan Mitu, după ce între cei trei a izbucnit un conflict.

Zeci de apeluri

Desfăşurătoarele apelurilor dintre cei doi prieteni indică într-adevăr că mutarea familiei Mitu în Feteşti era o problemă de viaţă şi de moarte. După plecarea sa din Feteşti, după discuţia faţă în faţă, Giani şi-a sunat prietenul de încă 10 ori! Giani a declarat că în cursul discuţiilor îi promitea că va rezolva „problema" cu locuinţa.

UPDATE Giani Deli-Iorga: „Sunt autorul crimelor de la Cernavodă, dar nu cred că sunt un pericol public!"


Desfăşurătoarele zilei de 3 ianuarie arătă că discuţiile dintre cei doi s-au precipitat. Primul a sunat Mitu, la ora 8.06. O jumătate de oră mai târziu, cei doi au vorbit din nou, ceea ce contrazice declaraţia anterioară a lui Giani, care suţinea că s-a speriat când prietenul său nu a mai răspuns la telefon.

Apelul cu numărul trei, făcut de Giani către prietenul său, la 9.20, ar putea fi cel prin care criminalul îşi anunţa intenţia de a se duce la soţii Garoafă.

Tehnicienii Serviciului Român de Informaţii care au verificat cele două posturi telefonice au descoperit însă ceva şi mai important: după această oră, Bogdan Mitu l-a sunat pe Giani Deli-Iorga de 14 ori, ultimul apel fiind făcut cu puţin după ora 11.00.

Această descoperire este cu atât mai importantă cu cât, conform declaraţiilor lui Giani şi a necropsiei celor doi soţi, Elena şi Petru Garoafă au fost asasinaţi în intervalul 10.30 -11.00.

Şi mai importante sunt cele două telefoane date de Giani lui Mitu după ora 11.20, oră la care soţii Garoafă fuseseră ucişi. „I-am spus că i-am omorât. Lui Bogdan nu i-a venit să creadă că am făcut aşa ceva şi a ţipat la mine", le-a mărturisit el anchetatorilor.

Ultima discuţie între cei doi a avut loc la ora 11.38, conform documentelor furnizate de operatorii companiilor mobile, când Bogdan Mitu şi-a sunat prietenul, înainte să plece din Feteşti spre Cernavodă. Maşina Opel Calibra în care se aflau cei doi a ajuns la pod la ora 12.09.

Conţinutul discuţiilor a fost redat sumar de Giani anchetatorilor. El a retractat declaraţiile anterioare conform cărora şi-ar fi auzit prietenul, pentru ultima dată, în ziua de 3 ianuarie, la ora 8.00 iar după aceea Mitu nu a mai răspuns la telefon.

Cuţitul cu numărul patru

Surse oficiale au spus că Giani a mai făcut o mărturisire importantă: înainte de a pleca să discute cu soţii Garoafă şi-a luat de acasă un cuţit deşi nu intenţiona să-i ucidă. Cuţitul, împreună cu arma descoperită de procurori la gunoi sunt cele două arme cu care au fost asasinaţi soţii Garoafă.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite