AUDIO „Băsescu i-a tras soţului meu un dos de palmă peste gură“ / Reacţia preşedinţiei: Nu a existat niciun contact fizic între cele două persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cuplu de bucureșteni susține că a avut în noaptea de vineri spre sâmbătă o altercație cu președintele Traian Băsescu.

Avocatul Chitic se gândeşte să depună plângere împotriva lui Băsescu

AUDIO „Eşti un dobitoc pentru că nu m-ai votat şi a doua oară"

Update ora 18.00:

Contactată telefonic de „Adevărul de seară“ Constanța, soția avocatului, Mihaela Chitic, a declarat că nu știe deocamdată dacă va depune plângere la adresa președintelui. „Ne gândim la acest lucru“, a spus Mihaela Chitic.

Update ora 17.15:

Gheorghe Gheorghiu se afla la Terasa Cireşica în seara de vineri spre sâmbătă, când familia prezidenţială a sosit la local. „În fiecare seară vin şi cânt la Terasa Cireşica, astfel că am avut ocazia să interpretez pentru domnul Băsescu. Vă pot spune sigur că atâta timp cât am cântat eu acolo, la terasă nu a fost niciun incident. Nu m-am întâlnit personal cu preşedintele şi nici nu am făcut fotografii, însă garantez că nu a fost nicin incident în acea seară”, a declarat interpretul Gheorghe Gheorghiu.

Gheorghe Gheorghiu, interpret.

image

Update ora 17.00:

Despre avocatul Chitic, administratorul Vilei Uniunii Scriitorilor, Vasile Tudor, spune că acesta vine că în fiecare an la mare. „Venea cu părinții pe litoral de când era mic. De 30 de ani se cazează la noi. Acum vine cu soția, cu bilete la mare. S-a cazat la vilă de la 1 august până pe 20 august inclusiv. Presupusul incident s-a petrecut în ultima noapte de cazare a avocatului“, a declarat Vasile Tudor. Dan Chitic este fiul dramaturgului Paul Cornel Chitic.

Vasile Tudor, administrator Vila Uniunii Scriitorilor.

image

Update ora 16.30:

Patronul Complexului Cireșica din Olimp, Costel Mincă, declară că incidentul nu a existat. Mincă spune că Traian Băsescu a plecat de la terasă împreună cu soția sa, iar afară a fost solicitat de oameni pentru poze. Președintele a răspuns tuturor cererilor, apoi s-a urcat în mașină și a plecat.

Costel Mincă, patronul Complexului Cireșica.

image

„Pe teresă, președintele  s-a filmat și s-a fotografiat cu turiștii. A plecat înainte de ora 12, nu știu exact ora. L-am condus până la mașină. La plecare, erau turiști în balconul terasei, care au putut vedea că nu a fost niciun incident. Președintele a ieșit pe aleea principală, mașina aflându-se la trei metri lângă local. A ieșit cu doamna de braț, i-a luat un buchet de flori pe care aceasta îl avea în mână și i-a deschis portiera din dreapta. A trecut prin spatele maşinii şi s-a aşezat lângă doamnă. Era o maşină închisă la culoare. Nu am reţinut numărul şi nici marca maşinii. În față erau doi SPP-iști“, a declarat patronul Costel Mincă.

Cei de la vila Uniunii Scriitorilor, de pe strada Scriitorilor, spun că nu au auzit despre incident în noaptea în care s-a produs. Administratorul vilei, Vasile Tudor (54 de ani), susţine că a auzit discuţiile a doua zi dimineaţa la masă. „Familia Chitic povestea la masă ce li s-a întâmplat. Ziceau că li s-au adus injurii. Părerea mea este că nu s-a întâmplat nimic deosebit, doar am auzit discuțiile dintre ei“, a declarat Vasile Tudor.

Pe site-ul cotidianul.ro a apărut informația conform căreia avocatul Dan Chitic (33 de ani) și soția acestuia au fost agresați de președintele Traian Băsescu. În noaptea de vineri spre sâmbătă, cei doi bucureșteni se aflau pe aleea restaurantului Cireșica din Neptun - Olimp când Traian Băsescu, enervat de apostrofarea avocatului, i-a tras o palmă.

Contactată de „Adevărul de seară“ Constanța, soția avocatului, MIhaela Chitic (38 de ani, agent imobiliar) a confirmat informația, specificând că lovitura a fost „un dos de palmă peste gură“. Alte persoane aflate în apropiere la momentul indicat de soții Chitic neagă cele întâmplate.

Preşedinţia neagă că ar fi avut loc o altercaţie fizică

Preşedinţia neagă faptul că s-ar fi produs vreo altercaţie între Traian Băsescu şi avocat, dar admite că a existat un incident. Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, postat luni pe site-ul Preşedinţiei, "în cursul serii de vineri, 20 august a.c., în staţiunea Neptun, o persoană cu manifestări agresive a adresat injurii preşedintelui României, fără a exista însă un contact fizic între aceasta şi şeful statului”.

“Administraţia Prezidenţială regretă lejeritatea cu care site-ul cotidianul.ro lansează minciuni şi dezinformări despre preşedintele României, Traian Băsescu. Pentru corecta informare a opiniei publice, Administraţia Prezidenţială precizează că nu a existat niciun incident de tipul celui descris în articolul respective”, se arată în comunicat.

Administraţia Prezidenţială susţine că realitatea este cu totul alta decât cea descrisă de ziariştii de la cotidianul.ro  şi regretă politica editorială “neprofesionistă”.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite