Constanţa: Avocatul Chitic se gândeşte să depună plângere împotriva lui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Traian Băsescu a fost implicat din nou într-un episod violent cu alegătorii. Incidentul a avut loc în stațiunea Neptun-Olimp, unde Băsescu a fost apostrofat de un turist.

Site-ul cotidianul.ro a anunțat agresiunea suferită de avocatul bucureștean Dan Chitic, cazat la vila Uniunea Scriitorilor din Neptun. Acesta se afla vineri seara, împreună cu soția, pe aleea ce trece pe lângă Cireșica, terasa preferată de la mare a președintelui Traian Băsescu, când a avut altercația cu șeful statului.

Mai citiţi şi:

AUDIO „Eşti un dobitoc pentru că nu m-ai votat şi a doua oară"

AUDIO „Băsescu i-a tras soţului meu un dos de palmă peste gură" / Reacţia preşedinţiei: Nu a existat niciun contact fizic între cele două persoane

Avocatul bucureștean Mircea Victor Daniel Chitic (33 de ani) a declarat pentru „Adevărul de Seară" Constanța: „Mă plimbam pe aleea dintre restaurantul Cireşica şi vila Uniunii Scriitorilor cu soţia mea. Preşedintele ieşea de la Cireşica în acel moment. A luat-o prin dreapta maşinii, a deschis portiera pentru a intra soţia, după care a trecut prin spatele maşinii şi a deschis uşa, să intre. L-am văzut şi i-am strigat «Să-ţi fie ruşine!». Preşedintele a ripostat şi mi-a zis «De ce să îmi fie ruşine, dobitocule?» Eu i-am răspuns: «Pentru ce aţi făcut cu ţara asta». În acel moment, preşedintele a strigat la mine: «Eşti un dobitoc!», iar eu i-am răspuns «Da, sunt un dobitoc că te-am votat prima oară». Replica lui a fost «Eşti un dobitoc pentru că nu m-ai votat şi a doua oară». S-a uitat fix în ochii mei, iar apoi mi-a dat un dos de palmă fix în gură. S-a întors la maşină şi a plecat imediat. Doi SPP-işti au venit imediat către mine, m-au imobilizat de mâini şi de picioare. Şi-au făcut meseria şi au plecat civilizat".

Doi contra ceilalți

Singurul martor al avocatului este soţia lui, Mihaela (38 de ani), agent imobiliar. „Nu a fost un incident nefericit, a fost un dos de palmă peste gură", a precizat soția avocatului.

Patronul Complexului Cireșica, Costel Mincă, neagă producerea incidentului. El spune că Traian Băsescu a plecat de la terasă împreună cu soția sa, iar afară a fost solicitat de oameni pentru poze.

Costel Mincă

image

„Pe terasă, președintele s-a filmat și s-a fotografiat cu turiștii. A plecat înainte de ora 12, nu știu exact ora. L-am condus până la mașină. La plecare, erau turiști în balconul terasei, care au putut vedea că nu a fost niciun incident. Președintele a ieșit pe aleea principală, mașina aflându-se la trei metri lângă local. A ieșit cu doamna de braț, i-a luat un buchet de flori pe care aceasta îl avea în mână și i-a deschis portiera din dreapta. A trecut prin spatele maşinii şi s-a aşezat lângă doamnă. Era o maşină închisă la culoare. Nu am reţinut numărul şi nici marca maşinii. În față erau doi SPP-iști", a declarat Costel Mincă.

Administratorul vilei Uniunii Scriitorilor, Vasile Tudor, susţine că a auzit discuţiile abia a doua zi dimineaţa. „Familia Chitic povestea la masă ce li s-a întâmplat. Ziceau că li s-au adus injurii. Părerea mea este că nu s-a întâmplat nimic deosebit", a declarat Vasile Tudor.

Despre avocatul Chitic, fiu al scriitorului Paul Cornel Chitic, Tudor spune că vine în fiecare an la mare.

Vasile Tudor

image

„Venea cu părinții pe litoral de când era mic. De 30 de ani se cazează la noi. Acum vine cu soția, cu bilete la mare. S-a cazat la vilă de la 1 august până pe 20 august inclusiv. Presupusul incident s-a petrecut în ultima lor noapte de cazare", a declarat administratorul.

Poliția Neptun a comunicat că nicio plângere legată de acest incident nu a fost depusă deocamdată. Soții Chitic se gândeau ieri dacă vor depune plângere la adresa președintelui.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite