Oficialităţile militare se calcă pe picioare la funeraliile scafandrilor morţi în accidentul de la Tuzla

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul apărării naţionale, Gabriel Oprea, şi şeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, sunt aşteptaţi la ceremoniile funerare organizate astăzi în Constanţa, în memoria scafandrilor morţi în accidentul de la Tuzla.

Update, ora 14.00:  Slujba religioasă desfăşurată la Catedrala Arhiepiscopală s-a terminat. Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a adresat câteva cuvinte de mângăiere familiilor militarilor morţi însă nu le-a oferit nici un răspuns cu privire la cauzele accidentului în care au pierit cei 12 militari. „Ei sunt reprezentanţii eroilor neamului. Erau urajoşi, se antrenau, erau pregătiţi să îşi apere ţara. Făceau parte din marea familie a Armatei Române şi nu-i vom uita niciodată“ a spus Oprea la finalul slujbei religioase.

Ministrul a refuzat să răspundă la orice fel de întrebări legate de accident şi nici nu a spus ce măsuri va lua pentru ca pe viitor astfel de tragedii să nu se mai repete.

Peste 1000 de militari i-au escortat pe tot parcursul ceremonialului pe cei trei militari constănţeni. Coşciugele au fost învelite în drapelurile României iar apropiaţii au purtat tricouri negre inscripţionate cu fotografiile militarilor.

UPDATE/FOTOGALERIE Accidentul de la Tuzla a decapitat componenta de bază a misiunilor de tip strict secret. Băduţ, înmormântat cu onoruri

Oficialităţile vor participa doar la funerariile de la catedrala arhiepiscopală şi Cimitirul Central, unde vor fi organizate funerariile pentru locotenentul Liviu Antim, maistrul militar clasa a II-a Cătălin Rădoi şi fruntaşul Cosmin Furtună.

VIDEO / FOTOGALERIE: Răzvan Rîngheţ, victimă a accidentului aviatic de la Tuzla, este condus pe ultimul drum

EXCLUSIV Locotenentul Liviu Antim a făcut schimb de locuri pentru zborul morții

EXCLUSIVITATE: Tăcere apăsătoare la priveghiul militarilor Liviu Antim şi Cosmin Furtună

Ceremoniile de la Mangalia, anunţate pentru ora prânzului, au început cu o oră şi jumătate mai devreme.  Maistrul militar clasa a II-a Florin Claudiu Cişmaşu şi soldatul Cosmin Florescu au fost îngropaţi în Cimitirul „Sfânta Maria“ din Mangalia. Sicirele au fost transportate cu maşini militare iar cortegiul a fost escotat de aproape 800 de militari.

La funeralii vor fi prezenţi şi reprezentanţi ai conducerii Statului Major al Forţelor Aeriene şi Statului Major al Forţelor Navale, colegi şi camarazi ai celor doisprezece militari decedaţi.

Vedeţi aici programul funerariilor militarilor decedaţi la Tuzla.

image
Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite