EXCLUSIV FOTO Cadavrul găsit pe plaja Modern este al Elodiei de Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Spirescu
Cristina Spirescu

Trupul neînsufleţit descoperit marţi între stabilopozi a fost identificat joi seară. Este vorba despre avocata Cristina Spirescu (43 de ani), dispărută în condiţii misterioase în urmă cu o săptămână.

UPDATE Ora 10.50 Sicriul avocatei Cristina Spirescu se află, în continuare, la Morga Cimitirului Central din Constanţa. Soţul ei, Iulian Spirescu, aleargă să întocmească actele pentru a putea lua cadavrul femeii acasă, la Piteşti.

Crucea Cristinei Spirescu a fost adusă de soţul ei la Morga Cimitirului Central din Constanţa

Crucea Cristinei Spirescu a fost adusă de soţul ei la Morga Cimitirului Central din Constanţa

UPDATE Ora 23.00 Trupul neînsufleţit al Cristinei Spirescu va fi dus mâine dimineaţă la Piteşti. Soţul avocatei povesteşte cu glas sfârşit drama prin care el şi soţia lui au trecut de la moartea fiicei lor. „Soţia mea îmi spune că doar eu o mai ţin în viaţă şi îi dau putere. Mi-e greu totuşi să cred că ea s-a sinucis“, spunea în această seară Iulian Spirescu.
Iulian Spirescu
UPDATE Ora 22.10
După aproape două ore de declaraţii în faţa procurorului de caz, Iulian Spirescu abia îşi mai putea stăpâni lacrimile. În acelaşi an, bărbatul şi-a pierdut şi fiica şi soţia. Cea mai bună prietenă a Cristinei Spirescu, de meserie economist, tinde să creadă că avocata s-a sinucis: „Cred că a venit tocmai în Constanţa pentru a se arunca în mare, să fie mereu în nemărginire. Nu a spus nimănui că ar vrea să-şi ia viaţa, dar era disperată şi nu-şi putea reveni din şocul pierderii copilulului".

Iulian Spirescu

UPDATE Ora 21.55 Iulian Spirescu, soţul avocatei Cristina Spirescu, a declarat că nu exclude posibilitatea unei crime, deşi anchetatorii tind să creadă că este vorba despre o sinucidere. „Soţia mea nu a avut duşmani, mai ales că ura Penalul şi nu a vrut să aibă contact cu infractorii. Cu toate acestea, sunt 50% şanse să fie vorba de crimă", a declarat Iulian Spirescu.

UPDATE Ora 21.30 Soţul avocatei a sosit la Constanţa în jurul orei 20.30. Bărbatul se află încă în camera unde a fost depus trupul soţiei. El şi-a recunoscut nevasta şi este devastat. La Morga Cimitirului Central din Constanţa se află şi procurorul care anchetează cazul, precum şi două persoane apropiate avocatei. Soţul Cristinei Spirescu a recunoscut hainele purtate de soţia sa în momentul în care pompierii au scos-o din mare. El şi-a recunoscut nevasta şi după verigheta pe care aceasta o avea la mână.

UPDATE Ora 21.10 Femeia găsită decedată pe plaja Modern a fost identificată în urmă cu zece minute. Este vorba despre avocata Cristina Spirescu, de 43 de ani, din Piteşti.

UPDATE Ora 18.20 Iulian Sirescu, soţul Cristinei Spirescu, avocata despre care se presupune că şi-a pus capăt zilelor aruncându-se în mare, la plaja Modern, a declarat, în exclusivitate pentru Adevărul de Seară Constanța, că mai are totuși o ultimă speranţă.

„M-au sunat poliţiştii. Din descriere, după semnalmente, este ea. E tunsă scurt, e şatenă, are hainele la fel, dar nu i-au găsit pardesiul. Se poate să fie ea, însă sper să nu fie ea!", a declarat Iulian Spirescu.

"Cristina, vino înapoi!"

Bărbatul se agață de neconcordanța dintre vârsta estimată a femeii moarte și cea a soției sale: 30-35 de ani, față de 43 de ani.

„Nu ştiu de ce ar fi făcut asta. Aveam alte planuri"

Iulian Spirescu a descris ultimele zile din viaţa soţiei sale, marcată de accidentul în care a murit fiica lor, Monica (20 de ani), într-un tragic accident auto petrecut în luna februarie, în Bulgaria, alături de alți patru tineri.

„Era supărată. Îi părea rău că viaţa ei e aşa nenorocită", a spus soţul, care totuși nu crede că avocata avea gânduri de sinucidere. „Aveam planuri. Voiam să mergem în Bulgaria să ridicăm un monument acolo unde a murit fata şi prietenii ei. Erau nişte lucruri de dus la îndeplinire", spune bărbatul, cu vocea în lacrimi.

Pe lângă tragedia care le-a marcat viaţa, pe soţii Spirescu i-a mai lovit un necaz. Nu aveau să-şi vadă niciodată moartea fiicei răzbunată. „Şoferul camionului de care s-au lovit a murit. A murit de moarte bună. La începutul lunii am fost împreună cu soţia şi mama unui alt băiat, mort şi el în Bulgaria, să ne interesăm de proces. Avocata bulgară, care ne reprezenta, nu şi-a îndeplinit atribuţiile", a mai afirmat el.

La opt luni de la moartea fiicei, avocata Cristina Spirescu a dispărut

Update ora 16.30 Soţul avocatei dispărute, Iulian Spirescu, este în drum spre Constanţa. El este aşteptat la Morga Cimitirului Central pentru a identifica corpul neînsuflaţit despre care se crede că ar fi al soţiei sale. Cristina Spirescu a plecat la muncă vineri, 22 octombrie, lăsând acasă banii şi documentele de identitate. Când nu a mai apărut, soţul său a sunat la Poliţie. Femeia a fost căutată toată săptămâna de poliţişti şi pompieri. Anchetatorii sunt din ce în ce mai convinşi că este vorba despre aceeaşi persoană: necunoscuta găsită marţi seara era tunsă scurt şi are părul şaten, la fel ca al avocatei. În plus, Cristina Spirescu a lăsat în urmă un bileţel pe care avea notate mai multe substanţe toxice, semn că ar intenţiona să îşi pună capăt zilelor. Femeia a dispărut într-o zi de vineri iar fiica sa, Monica, a murit, de asemenea într-o zi de vineri, într-un tragic accident rutier în Bulgaria.

Update ora 15.00: Ancheta privind-o pe necunoscuta găsită moartă lângă plaja Modern este coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Singura certitudine a procurorilor în acest moment este că femeia, despre care se crede că ar fi Cristina Spirescu, este că femeia a murit înecată, deci, cel mai probabil, s-a sinucis. Anchetatorii au suficiente motive să creadă că ar putea fi vorba despre avocata din Piteşti: femeia era îmbrăcată elegant şi avea verighetă şi în plus există şi un martor. „S-a prezentat o femeie care a spus că este vorba despre aceeaşi persoană. Încă cercetăm şi nu ne putem pronunţa decât după expertiza ştiinţifică", a declarat procurorul de caz, Sadâc Zafer.

Indiciile sunt cu atât mai temeinice cu cât cea care a făcut identificarea este o apropiată a familiei. Avocata dispărută şi despre care se presupune că este moartă şi-a pierdut fiica, Monica Spirescu (20 de ani) într-un cumplit accident rutier produs, la începutul acestui an, în Bulgaria. Nu şi-a revenit din durere şi nu a acceptat moartea fiicei sale. Alţi patru tineri, printre care şi prietenul ei, Ionuţ Găzdaru din Constanţa au murit în acelaşi accident. Cea care a făcut identificarea cadavrului de la Modern a fost mama lui Găzdaru. Ea le-a declarat anchetatorilor că este sigură, în proporţie de 90 la sută ca este vorba de aceeaşi persoană pentru că se cunoşteau bine.


Avocata Cristina Spirescu a dispărut fără urmă, acum şapte zile, după ce i-a spus soţului său că pleacă la muncă. Poliţiştii piteşteni presupun că ea s-a sinucis însă nu au descoperit nici cadavrul, nici vreun martor care să confirme această variantă. Semnalmentele avocatei precum şi unele obiecte de îmbrăcăminte corespund cu cele pe care le purta femeia găsită moartă, marţi seara, în Marea Neagră. Femeia nu avea acte de identitate.

Cadavrul a fost scos din apă de pompieri

Neoficial anchetatorii au confirmat că iau în calcul şi această variantă şi că au cerut sprijinul colegilor piteşteni pentru a verifica dacă este vorba de una şi aceeaşi persoană.

Crezând că este în viaţă, soţul avocatei din Piteşti o implora să se întoarcă acasă.

"Mi-ai luat fiica, Doamne, da-mi macar sotia inapoi!" pe www.crimetime.ro

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite