UPDATE: “Cristina, vino înapoi!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Spirescu are, în sufragerie, multe poze cu fiica moartă şi soţia dispărută
Iulian Spirescu are, în sufragerie, multe poze cu fiica moartă şi soţia dispărută

Este strigătul de disperare al unui bărbat a cărui soţie a dispărut de acasă de vineri. Omul şi-a pierdut, în urmă cu opt luni, singura fiică, într-un accident de maşină, iar de atunci soţia sa n-a mai fost la fel. Vineri, femeia, avocat de profesie, a plecat de acasă fără să lase niciun bilet şi nicio urmă...

UPDATE 28.10, ora 12.00  Poliţiştii vor merge la duhovnicul Cristinei Spirescu

Operaţiunile de căutare a Cristinei Spirescu au fost sistate aseară, la lăsarea întunericului. Pompierii au strâns echipamentul şi s-au întors în bază. Poliţiştii îi audiază pe cunoscuţii avocatei, în speranţa că vor găsi o pistă pentru a da de urma acesteia.

“Trebuie să fie indicii concrete, să o fi văzut cineva, ca să putem demara operaţiunile de căutare. Pentru astăzi nu am fost solicitaţi.”, a declarat căpitanul Vasile Casapu, din cadrul ISU Argeş.


Căutările femeii nu au fost abandonate însă, poliţiştii urmând să audieze astăzi alţi prieteni, colegi şi rude ale Cristinei Spirescu şi vor merge la Stâlpeni, la preotul la care avocata obişnuia să se confeseze.

Soţul Cristinei Spirescu a găsit printre lucrurile avocatei o hârtie pe care erau notate numele a mai multor substanţe toxice, care ingerate, pot fi fatale. Printre acestea erau trecute arsenic, acid clorhidric şi toxină botulinică.

UPDATE ora 16.10 Au început operaţiunile de căutare a Cristinei Spirescu

Oamenii legii răscolesc oraşul în lung şi-n lat în căutarea Cristinei Spirescu, avocata care a dispărut vineri de acasă. Echipe formate din poliţişti şi pompieri scotocesc zona Podul Viilor din Piteşti în speranţa că o vor găsi pe femeie.

Operaţiunile de căutare au început la ora 16.00 şi vor continua până la lăsarea întunericului, urmând a fi reluate mâine dimineaţă. Iulian Spirescu a refăcut astăzi traseul probabil parcurs de soţia sa în ziua dispariţiei, în speranţa că vor apărea noi indicii în acest caz.

ora 12.00

„Să nu-i dea Dumnezeu omului cât poate să ducă!”, spune, cu lacrimi în ochi Iulian Spirescu, care trăieşte pe propria piele această veche zicală.

Bărbatul, în vârstă de 56 de ani, trece prin clipe de coşmar. În urmă cu opt luni, unica sa fiică, Monica, studentă în anul întâi la Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative a pierit într-un cumplit accident de maşină, alături de alţi patru tineri, într-o staţiune de schi din Bulgaria.

Vestea a căzut ca un trăznet pentru familie, dar mai ales pentru mama sa, cu care avea o relaţie foarte strânsă. Iulian Spirescu spune că după ce şi-a înmormântat fiica, soţia sa, Cristina, de 43 de ani, n-a mai fost la fel.

A dispărut după serviciu

Frământările, supărarea şi chinul prin care a trecut familia Spirescu, din luna februarie, pot fi greu descrise în cuvinte. Apăsarea a fost atât de mare pentru avocata Cristina Spirescu, încât a decis să plece în lume fără să dea vreo secundă de înţeles acest lucru.

“Vineri dimineaţa a plecat la serviciu, la Tribunal, ca de obicei. A fost o zi obişnuită. Apoi a zis că se duce la Habitat pentru Umanitate, la biroul din Piteşti, că îi plăcea acolo, pentru că avea prietene. Numai că n-a mai ajuns la destinaţie. A dispărut fără urmă”, spune soţul Iulian Spirescu.

Femeia a plecat fără telefon, fără acte şi fără bani. Soţul ei a aşteptat-o în zadar. Sâmbătă, la ora 16.20, după o noapte de nesomn, omul s-a gândit la ce e mai rău şi a mers la Poliţie pentru a sesiza dispariţia celei dragi. Oamenii legii au început imediat o anchetă şi au descoperit că femeia a fost ultima dată văzută în jurul orei 11.00, la Judecătoria Piteşti.

Răpusă de suferinţă

După ce a anunţat dispariţia soţiei, Iulian Spirescu spune că s-a întâlnit cu un cunoscut al acesteia, care i-a făcut o mărturisire neaşteptată.

“Omul acela, pe care eu nu-l mai văzusem niciodată, mi-a zis aşa: <<M-am întâlnit cu ea şi mi-a spus că nu se ştie dacă o să ne mai vedem, pentru că ea pleacă undeva, la Bucureşti, să facă o operaţie şi nu se ştie dacă va scăpa cu viaţă>>, aşa mi-a spus acel om, dar nu ştiu ce să mai cred, că ea nu era bolnavă”, spune Iulian Spirescu.

În mintea bărbatului au încolţit două gânduri: unul că soţia sa a plecat undeva să se recreeze şi cel de-al doilea, care îl macină cel mai mult, că aceasta şi-ar fi pus capăt zilelor, pentru că nu a mai suportat suferinţa provocată de moartea fiicei.

Vineri, zi de doliu

 „I-am spus de atâtea ori că noi doi trebuie să trăim ca să ducem mai departe memoria Monicăi, pentru că oamenii uită, dar pe ea, copil atât de cuminte, care învăţa atât de bine şi ajuta pe toată lumea, nu trebuie s-o uite. Aşa îi spuneam şi o îmbărbătam. Dar ea ţinea totul în ea, nu se exterioriza ca mine, care mai plâng”, spune soţul cu disperare.

Un alt lucru care îi face gânduri negre bărbatului este legat de ziua de vineri.

„Într-o vineri a murit fata noastră şi tot vineri a dispărut şi Cristina”, spune el.

Sunaţi la Poliţie, dacă o vedeţi!

Cristina Spirescu - Semnalmente: înălţime: 1,67 m, 48 – 50 kg, constituţie slabă, păr şaten tuns mediu, faţă ovală, ochi căprui. La momentul dispariţiei era îmbrăcată cu o fustă de culoare neagră, o bluză de culoare neagră, un pardesiu de culoare gri închis şi purta o geantă de umăr de stofă de culoare neagră.

Cristina Spirescu


Cine poate da detalii despre femeia dispărută este rugat să sune la 112 sau la cea mai apropiată secţie de poliţie.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite