EXCLUSIV Supravieţuitorii de pe Costa Concordia au primit despăgubirile promise: 11.000 de euro de persoană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nava Costa Concordia a naufragiat la 13 ianuarie Foto: AFP
Nava Costa Concordia a naufragiat la 13 ianuarie Foto: AFP

În urmă cu câteva zile, Costa Crociere, compania care este proprietara navei Costa Concordia care a naufragiat pe 13 ianuarie 2012 a plătit despăgubirile turiştilor

Liliana Stoian, din Bucureşti, a primit atât ea cât şi ceilalţi membri ai familiei au primit în cont sumele plătite ca despăgubire pentru clipele de groază prin care au trecut odată cu naufragiul. Aceşti bani reprezintă şi despăgubirile primite pentru bunurile pe care le-au pierdut. Mai mult decât atât, compania oferă consultare psihologică: 500 de euro de persoană.

Marinarii români au cârmit spre croaziere. Iată de ce sunt preferate navele de pasageri!

EXCLUSIV Un supravieţuitor de pe Costa Concordia: „Bărbaţii se luptau să ajungă la bărcile de salvare“

Membru în echipajul navei Costa Concordia: „Noi ne-am făcut datoria. Cei care au murit au sărit în apă“ GALERIE FOTO

Clopotul navei Costa Concordia a fost furat

A fost pe croazieră împreună cu soţul şi cei doi copii: de 13, respectiv de 15 ani. Era ultima zi de vacanţă când vasul de lux s-a scufundat. „Ne-am pierdut hainele, bijuteriile, aparatele foto, telefoanele, un laptop“, spune ea.
Au fost printre ultimii de pe vas care s-au salvat. „Ne-am urcat în ultima barcă de pe partea care s-a lăsat în apă. Barca avea 150 d elocuri şi noi am fost peste 200. În barcă au fost şi membri ai echipajului“, povesteşte supravieţuitoarea.
Îşi aduce aminte că echipajul nu ştia să desfacă sistemul de siguranţă cu care era legată barca de vas şi atunci un chinez a luat un topor şi a început să dea cu el în sistemul de siguranţă. Aşa au reuşit să se salveze în ultimul ceas.



Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite