Membru în echipajul navei Costa Concordia: „Noi ne-am făcut datoria. Cei care au murit au sărit în apă“ GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Abia scăpat din infernul de pe Mediterana, Alexandru Bănescu (25 de ani), profesor de fitness pe nava Costa Concordia, le-a povestit părinţilor săi cum au decurs operaţiunile de salvare. 

„Noi avem săptămânal o zi de exerciţii de salvare pe mare şi ştim cum să reacţionăm la astfel de evenimente. Din păcate, pasagerii nu ne-au ascultat şi unii au sărit în apă. Sunt singurii care au şi decedat", le-a povestit el părinţilor. Multe bărci de salvare nu au mai putut fi lăsate la apă pentru că ele se aflau în partea navei care s-a înclinat.



Ziua de vineri, când s-a produs tragedia, se anunţa a fi o zi ca oricare alta. Asta până când s-a auzit o bubuitură puternică. Tânărul nici nu s-a dezmeticit bine şi, înainte de a afla ce s-a întâmplat, a pus mâna pe telefon şi şi-a sunat mama. „E o problemă aici. Cred că ne scufundăm cu nava!". Atât a putut să le transmită părinţilor. Legătura telefonică s-a întrerupt. „A trecut ceva timp şi nici nu pot să ştiu cât a trecut până când ne-a sunat din nou băiatul şi ne-a spus că el este teafăr însă foarte speriat. A fost panică mare", a povestit, pentru „Adevărul", tatăl lui, Victor Bănescu.

În prezent, Alexandru Bănescu se află în Italia. „Aşteptăm să facă cei de la companie formalităţile ca să-i trimită în ţară. Ei nu mai au nici bani şi nici haine. În funcţie de cât de repede se vor face actele, băiatul va veni în ţară", spune tatăl lui.

Alexandru Bănescu a fost înotător de performanţă la clubul Farul din Constanţa. „A fost campion la nivel de juniori", spune despre el Ilie Floroiu, directorul Clubului Farul Constanţa. Fostul campion s-a retras însă din viaţa sportivă din cauza unei probleme de sănătate. Aşa se face că s-a îmbarcat pe nava de croazieră Costa Concordia. Era primul lui voiaj. 

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite