Ambiţia unui milionar de Top Forbes: România găzduieşte, la Corbu, Campionatul Mondial de Pescuit la Crap!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Capturile de pe Lacul Corbu pot atinge şi 15 kilograme
Capturile de pe Lacul Corbu pot atinge şi 15 kilograme

Ediţia 2012 a Campionatului Mondial de Pescuit la Crap se desfăşoară în perioada 26-30 septembrie, pe Lacul Corbu şi este organizată de Rig Service SA Constanţa - compania unuia dintre cei mai bogaţi români: milionarul de Top Forbes Florin Cârstocea.

La evenimentul ce se va desfăşura în perioada 26-30 septembrie şi-au anunţat prezenţa 21 de echipe din toată lumea – în total 300 de persoane. Nu va lipsi de la competiţie cvadrupla campioană mondială – Africa de Sud.

Cea de-a 14-a ediţie a Campionatului Mondial de Pescuit la Crap (Carp Fishing World Championship) este organizată de Rig Service SA Constanţa, compania unuia dintre cei mai bogaţi români, Florin Cârstocea.


Milionarul Florin Carstocea

Ambiţia de a organiza acest eveniment mondial, pentru care România nu era pregătită, îi aparţine milionarului constănţean pasionat de pescuit. El a luat în concesiune Lacul Corbu, l-a populat cu specii de crap cumpărate din România, Cehia şi Polonia şi organizează aici competiţii de gen, inclusiv Campionatul Naţional de Pescuit.

Pentru manifestarea mondială, Cârstocea a investit în complexul de pescuit numai în perioada februarie – septembrie aproape 1,5 milioane de euro, pentru că vrea să organizeze cel mai tare campionat din lume. Omul de afaceri spune că va demonstra că România poate organiza un concurs aşa cum n-au reuşit alte ţări: „În Cehia s-a întrerupt concursul după 2 zile pentru că nu se prinsese nimic. Africa de Sud câştigă concursuri cu captură totală de 120 de kilograme, în timp ce captura cumulată a celorlalte ţări este de 60 de kilograme. La noi la Corbu, la campionatul naţional, s-au prins 18 tone de crap în 3 zile de concurs!!“



Campionatul naţional a fost câştigat de clubul Energy Crap Braşov (cu o cantitate totală de 3241,51 kg peşte), urmat de clubul Carping Bucureşti (cu o cantitate totală de 3156,98 kg peşte) şi de clubul Ovidius Constanţa (cu o cantitate totală de 2643,94 kg peşte). Braşovenii vor reprezenta aşadar România, la competiţia mondială de la Corbu la care mai participă: Africa de Sud, Anglia, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Franţa, Grecia, Italia, Kazahstan, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Portugalia, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, Ucraina, Ungaria.

Pista de concurs a carpodromului de la Corbu a fost amenajată în 75 de standuri, cu bungalow-uri, umbrele, mese, scaune, duşuri şi toalete ecologice, camere video pentru transmisia online a evoluţiei fiecărei echipe.

„Campionii din Africa de Sud vin cu covor roşu pe care-l aştern la stand. I-am întrebat de ce şi au motivat că ei adună într-o astfel de competiţie 22 de kilometri mergând de colo-colo. «Vă daţi seama pe pietrişul de la standuri ce s-ar alege de gleznele noastre?», au motivat campionii“, relatează Florin Cârstocea.

La baltă s-au făcut drumuri, s-a turnat piatră, s-au construit pontoane, s-a tăiat stuful, s-au netezit taluzuri, iar ultima lucrare va fi gata în câteva zile: schimbarea reţelei electrice, ce va deveni subterană. Actualii stâlpi de electricitate vor fi scoşi, iar firele - trase prin pământ, pentru că nu trebuie să fie amplasaţi la mai puţin de 50 de metri de standuri.

Luciul de apă de la Corbu este de aproape 500 de hectare. Lacul este populat cu exemplare ce ating şi greutate de 15 kilograme.

„În alegerea locului de organizare a campionatului mondial, Corbu a câştigat în faţa Săruleştiului pentru că are condiţii unice în lume: perimetru cu condiţii uniforme, amplasarea aproape de oraş şi de Delta Dunării, precum şi populaţia piscicolă“, a explicat Niculai Şelaru, director general al Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România.

În aceeaşi perioadă se va desfăşura la Constanţa şi Târgul de Pescuit, Vânătoare şi Ambarcaţiuni de Agrement, dar şi Congresul Vânătorilor şi Pescarilor, cu finala de tir vânătoresc, de câini hărţuitori şi de câini de aret. La congres va fi expusă colecţia cinegetică a lui Nicolae Ceauşescu.

Pasionaţii pot găsi amănunte despre locul şi despre competiţia de la Corbu pe site-urile www.crapimari.ro şi pe www.worldcarp2012.com.

Plaja Corbu, raiul pândit de investitori

Elvis Vigu este de neînvins la pescuit şalău

Pescuitul, pe cale să fie interzis în Delta Dunării

image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite