Plaja Corbu, raiul pândit de investitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După transformările haotice care de la Gura Portiţei şi Vama Veche, boemii s-au orientat către Corbu, însă şi aici betonul înaintează spre mare.

Plaja din Corbul este singurul loc unde răscolești nisipul cu rămășițe de crabi, vezi cormorani și lebede. Turiștii vin cu cortul sau rulota să se bucure - cât mai pot - de un peisaj ce seamănă cu cea fost cândva Vama Veche. Cei 20 de kilometri de plajă virgină de la Corbu au fost pândiți de investitorii care vor să ridice aici cât mai multe puncte turistice.

De altfel, în Corbu sunt foarte multe terenuri scoase la vânzare. Pe diverse site-uri sunt postate anunţuri. Şi zona din apropierea plajei e presărată cu panouri care anunţă vânzarea terenurilor. Preţul - aproximativ 30 de euro metrul pătrat, pentru terenuri situate foarte aproape de plajă.

image

„Merită să faceţi o investiţie în zonă. Aici va fi, în câţiva ani, foarte frumos. Un libanez a comasat mai multe terenuri şi o să construiască aici hoteluri, fel de fel de complexuri…”, a explicat proprietarul unor loturi atunci când ne-am arătat interesaţi să cumpărăm teren în zonă.

O noapte de cazare - 100 de lei

Pe plajă au apărut case de vacanță, cu toate utilitățile necesare. „Un milion costă camera pe noapte. Asigurăm cazare și punem la dispoziția turiștilor o bucătărie complet utilată unde însă pot găti mâncarea“, a declarat proprietarul unei case pescărești care nu a vrut să-și dezvăluie identitatea.

Casa sporturilor nautice

Mai jos de casele tradiționale, se întinde un parc de agrement nautic, care adună în fiecare vară împătimiții sporturilor. Primarul localităţii, Marian Gălbinaşu, a declarat că la Corbu astfel de activităţi de agrement nautic se bucură de mare succes, evitându-se, însă, zona protejată de pe Grindul Chituc.
La Corbu se pot practica windsurfing şi kitesurfing, dar şi sporturi cu vele.

De altfel, aici se află singura şcoală cu atestare europeană de sporturi nautice cu vele. Totodată, în acest colţ al litoralului, apa mării este mult mai curată, iar multe şcoli de scufundări îşi aleg acest loc pentru a-şi instrui cursanţii.
De asemenea, dacă stai mai mult în zonă, poţi face excursii către cele două cetăţi aflate în apropiere, Histria şi Enisala, sau chiar în Delta Dunării.

Centru hotelier de tip Resort

Intenţia de a transforma comuna Corbu în staţiune a fost deja făcută publică. Pe site-ul www.plajacorbu.ro deja este postat un plan de 56 de pagini, de amenajare a unei staţiuni foarte luxoase.

Planul prevede construirea unui centru hotelier de tip Resort, a mai multor hoteluri şi vile de 4-5 stele cât şi a unui port turistic, a unui circuit internaţional de golf, cazino, parc sportiv, şi poate fi consulatt de orice şi pe adresa http://www.awdi.ro/realestate/images/Master_plan2.pdf.

image

Agenţii care vând terenuri în apropierea plajei din Corbu şi-au postat pe site-uri acelaşi plan de dezvoltare, pentru a demonstra clienţilor că o investiţie în zonă merită să fie făcută şi că preţul mare este justificat.

În dezvoltarea unei staţiuni în zona Corbu autorităţile pun pe tapet argumentul creşterii potenţialului economic al zonei şi creşterea nivelului de trai al locuitorilor din zonă.

„Anul trecut, am avut chiar și o taxă pentru cei care doreau să intre pe plajă cu corturile și rulotele, însă am renunțat la ea“, a spus primarul. 

Încet, sălbăticia cu stuf şi scoici parcă îşi pierde din farmec. La Corbu poate sunt ultimele sezoane în care poţi să îţi instalezi cortul aproape de mare, să aduci rulota pe nisipul fin sau să te cazezi la case pescăreşti fără fiţe.

image

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite