Constanţa: Pescuitul, pe cale să fie interzis în Delta Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braconajul a limitat resursele piscicole din Delta Dunării
Braconajul a limitat resursele piscicole din Delta Dunării

Braconajul şi pescuitul excesiv au dus la limitarea vizibilă a resursei piscicole în această zonă care era cunoscută drept paradisul peştilor şi al pescarilor. Administraţia Rezervaţiei Biosferei ia în calcul varianta interzicerii totale a pescuitului comercial în Delta Dunării.

„Se ştie că braconajul e în floa¬re, iar resursa este în declin şi am avut discuţii cu mulţi pescari în ultima parte a anului trecut. Vom ajunge să înregistrăm cantităţi din ce în ce mai mici de peşte şi vom ajunge la concluzia, poate nereală, dar oficială, că nu mai este peşte. Atunci vom stabili că oprim pescuitul, mai ales că există o do¬rinţă de acest fel. S-a creat o stare de indisciplină şi este greu să impui o regulă atunci când aceasta nu este foarte clară“, a spus guvernatorul Deltei, Grigore Baboianu.

În Deltă, la momentul de faţă sunt înregistraţi aproximativ 1.500 de pescari profesionişti, însă mai există peste 5.000 de localnici cu permise de pescuit familial, legea acordând localnicilor dreptul de a captura cinci kilograme de peşte zilnic pentru consumul propriu.

Aceştia sunt supravegheaţi de mai multe instituţii ale statului printre care amintim Poliţia,Poliţia de Frontieră, Agenţia pentru Pescuit şi Acvacultură, Inspecţia ARBDD, Poliţia Deltei şi Jandarmeria.

„Poliţia de Frontieră are 600 de oameni în Deltă, deci este o forţă foarte mare. Este greu să stai la pândă după fiecare pescar. Cel mai bine este ca zonele de pescuit familial să fie bine delimitate, iar zonele de pescuit comercial să fie de asemenea clar delimitate“, a mai precizat guvernatorul Baboianu.



Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite