Contrabandă cu aproximativ 60.000 de ţigarete la Negru Vodă. Un traficant fuma şi altceva: avea la el „iarbă“ FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat două persoane care transportau cu un autoturism cantitatea de 59.400 ţigarete netimbrate de provenienţă magazin duty free fără documente justificative.

În după-amiaza de duminică, 28 octombrie, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Negru Vodă a fost verificat un autoturism marca Opel Astra Caravan în care se aflau doi cetăţeni români în vârstă de 22 ani şi 29 ani, domiciliaţi în judeţul Constanţa, care se întorceau în ţară din direcţia Grecia.

În urma verificărilor a fost descoperită, ascunsă în spaţiile laterale ale capitonajului din portbagaj, în tapiţeria banchetei din spate, sub plafon şi scaunele din faţă, precum şi sub podeaua autoturismului, cantitatea de 59.400 ţigarete netimbrate.



Verificările au stabilit faptul că cei doi cetăţeni români le-au achiziţionat din Grecia de la un magazin duty-free cu scopul comercializării pe raza judeţului Constanţa.

Cantitatea de ţigări, evaluată la aproximativ 26.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării deoarece cele două persoane nu au putut prezenta documente justificative.

În urma controlului corporal efectuat asupra celor doi cetăţeni români a fost descoperit, ascuns în haina unuia dintre ei, un plic din plastic care conţinea cantitatea de aproximativ 5 grame de fragmente vegetale uscate de culoare verde-maronie.



Plicul cu fragmentele vegetale a fost trimis spre expertizare pentru a se stabili substanţa în cauză. Cel în cauză a declarat că a achiziţionat plicul cu fragmente vegetale în vederea consumului propriu.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea indisponibilizării autoturismul în cauză, evaluat la aproxiamtiv 9.000 lei, până  la finalizarea cercetărilor. Cei doi indivizi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală, respectiv introducerea în ţară a drogurilor de risc fără drept.

image
image

O bătrână de 75 de ani făcea contrabandă cu ţigări

Captură impresionantă: 60 milioane de ţigări de contrabandă descoperite în Portul Constanţa

Percheziţii la contrabandiştii de ţigări. Aceştia deţineau arme de foc, dispozitive de interceptare şi de vedere pe timp de noapte

Captură impresionantă – 60 milioane de ţigări de contrabandă găsite în Portul Constanţa

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite