Percheziţii la contrabandişti de ţigări. Aceştia deţineau arme de foc, dispozitive de interceptare şi de vedere pe timp de noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Garda de Coastă efectuează 18 percheziţii în judeţele Constanţa şi Ialomiţa. Este vizată o grupare infracţională specializată în contrabandă cu ţigări. Oamenii legii sunt pe urmele lor de mai mult timp.

UPDATE În urma percheziţiilor a mai fost descoperit un arsenal de arme şi muniţii, constând în 4 arme de foc cu glonţ, echipate cu dispozitive de ochire şi vedere pe timp de noapte, o armă cu aer comprimat, o arbaletă profesională cu săgeţi, un binoclu militar cu ifraroşu, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte tip OVN, dispozitive de bruiaj şi antiinterceptare, un baston telescopic metalic, săbii, cuţite, topoare, macete şi peste 1.200 de cartuşe cu glonţ calibru 5,5 mm, 7,62 mm, 9 mm şi 16 mm.

Urme de cartuşe în poligon

În locul în care a fost descoperită cea mai mare parte a armelor şi muniţiei a fost identificată o clădire folosită pe post de poligon, în care se păstrau urmele a peste 200 de cartuşe trase, dovadă fiind tuburile găsite pe o rază de 30 de metri. Poliţiştii de frontieră au mai ridicat în vederea confiscării 4 autoturisme din care un autoturism de lux marca Audi Q7, 2 Skoda Octavia, un Renault Megane, o autoutilitară, 34 de telefoane mobile de ultimă generaţie, precum şi sume de bani constând în 60.896 lei şi 3.385 euro.

15 persoane sunt anchetate

.În prezent sunt cercetate 15 persoane suspecte de implicare în activităţi de contrabandă cu ţigări, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, din care pe numele a 8 dintre ele a fost dispusă măsura de reţinere şi a prezentării acestora la Judecătoria Constanţa cu propunerea arestării preventive pentru 29 de zile.Valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat prin neplate accizelor, taxelor vamale şi neplata TVA-ului pentru bunurile reţinute în vederea confiscării este de aproximativ 3.060.896 lei şi 101.385 euro.
Bunurile, valorile şi înscrisurile au fost ridicate de poliţiştii de frontieră, transportate la sediul Gărzii de Coastă cu două camioane în vederea confiscării şi continuării cercetărilor.

18 percheziţii

În data de 04.05.2012, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, beneficiind de suportul tehnic al D.G.I.P.I. – S.I.P.I. Constanţa, sprijiniţi de lucrători din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa, cu participarea reprezentanţilor D.R.A.O.V. Constanţa şi ai Gărzii Financiare Constanţa, au descins în mai multe locaţii de pe raza judeţului Constanţa în cadrul unei acţiuni complexe de combatere a contrabandei cu ţigări.
Au fost efectuate un număr de 18 percheziţii, în vederea descoperirii unor locaţii despre care exista bănuiala că erau depozitate ţigări de contrabandă spre a fi valorificate prin fenomenul de speculă pe raza municipiului Constanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite