Boc şi Boagiu au inaugurat a doua oară tronsonul Murfatlar - Valu lui Traian din Autostrada Soarelui GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constructorul Astaldi a dat astăzi în funcţiune şi celelalte două benzi de pe tronsonul de autostradă cuprins între Murfatlar şi Valu lui Traian. Primele două benzi, pe sensul de mers spre Valu lui Traian, au fost date în folosinţă cu mare pompă, la finele lui iulie.

UPDATE, ora 15.40: Emil Boc, premierul ţării, a spus că este un moment istoric pentru Constanţa. „Ştiu că sunt cuvinte grele, dar am fost primar şi ştiu ce înseamnă traficul greu din oraş. Constănţenii doar îşi vor aminti de traficul greu. Un alt avantaj este că pe această cale pot fi trase investiţii în Constanţa“, a adăugat Emil Boc. 

Click pe poze pentru galerie foto!

Autostrada Soarelui, între Murfatlar şi Valu lui Traian, inaugurată a doua oară Autostrada Soarelui, între Murfatlar şi Valu lui Traian, inaugurată a doua oară Autostrada Soarelui, între Murfatlar şi Valu lui Traian, inaugurată a doua oară

UPDATE, ora 15.30: Directorul Direcţiei Reginale de Drumuri şi Poduri Constanţa, Aidân Ibram, a explicat că, dacă vom avea o iarnă acceptabilă, vom circula anul viitor pe toţi cei 50 de kilometri şi doar pe 14 dintre ei pe o singură cale. „Pe 14 kilometri din 19 între Cernavodă şi Medgidia vom circula pe o bandă începând cu mijlocul anului viitor. Realizarea de acum este că, odată cu terminarea nodului de la intrarea în oraş, tot traficul greu va veni pe variantă. Aici sunt 4 kilometri. A fost cel mai greu tronson, dar şi cel mai important“, a spus Ibram.

UPDATE, ora 15.00: Ministrul Transporturilor Anca Boagiu şi premierul Emil Boc au sosit în Constanţa pentru a inaugura cele două benzi de pe sensul de mers Valu lui Traian - Murfatlar, de pe Autostrada Soarelui.

Ministrul Anca Boagiu a declarat: „Începând de anul viitor, cu excepţia tronsonului cuprins între Cernavodă şi Medgidia pe care l-am relicitat, intenţionăm să circulăm pe o bandă pe sectorul de autostradă, urmând ca până la sfârşitul anului viitor să fie întreg tronsonul gata“.

La finele lunii iulie, tronsonul de 14 kilometri a fost inaugurat doar pe pe jumătate, pe un sens de mers între Murfatlar și Valu lui Traian, în prezenţa acelorași demnitari Anca Boagiu şi Emil Boc.

În prezent, pe tronsonul Murfatlar - Valu lui Traian se circulă în ambele sensuri, pe câte un fir. De astăzi se va circula pe patru benzi.

Click pe poze pentru galerie foto!

image
image
image

Accesul pe autostradă

Cei care vin pe litoral pe Autostrada Soarelui urmează vechiul drum spre mare (DN22C Cernavodă-Constanţa) până la Murfatlar. Aici este un nod rutier unde se intră pe tronsonul de autostradă inaugurat la sfârşitul lunii iulie, pe care se merge până la Valu lui Traian. De aici se pătrunde pe noua şosea de centură a Constanţei, ce iese la Agigea şi continuă cu şoseaua litoralului DN39 Constanţa - Mangalia. În total, sunt 21, 5 kilometri pe care ai liber la drum.

Click pe poze pentru a vedea cum se intră pe tronsonul Murfatlar-Agigea!

image
image
image

Mai citiţi şi: Autostrada Soarelui, mai lungă cu 21 de kilometri

Încă o panglică pe Autostrada Soarelui

Autostrada unui apus de soare

Ultimul tronson, gata în iunie 2012

Din Autostrada Soarelui mai este de finalizat sectorul cuprins între Murfatlar - Cernavodă, cu o lungime de 30,5 kilometri. „Exproprierile au fost făcute, iar porţiunea de autostradă va fi finalizată la sfârşitul lunii iunie a anului viitor", a spus Cristian Becheru.
Tronsonul cu cele mai multe probleme este cuprins între Cernavodă şi Medgidia.

Click pe infografie pentru a mări

infografie


Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a semnat recent contractul de execuţie a acestei porţiuni de autostradă cu Astaldi SPA - Max Boegl România SRL Cernavodă, după ce ministrul Transporturilor Anca Boagiu a decis rezilierea contractului cu francezii de la Colas pentru că lucrările erau întârziate.

Bucurie cu limitare pe Autostrada Soarelui GALERIE FOTO

Lungimea totală a tronsonului de autostradă este de 20,491 km din care 0,20 km reprezintă zona de racordare la autostrada existentă. Perioada de garanţie este de 48 luni.


VEZI GALERIE FOTO CU AGLOMERAŢIA DIN TRAFIC, PE VECHIUL DRUM SPRE MARE

Click pe poze pentru galerie foto!

image
image
image

Valoarea contractului este de 498.799.999,87 lei fără TVA, respectiv 116.425.086,92 euro. Lucrările sunt mai ieftine cu 60 de milioane de euro faţă de valoarea contractului iniţial, cu firma Colas. Totodată, termenul de finalizare a lucrării s-a redus de la 24 la 15 luni, autostrada urmând să fie deschisă traficului în vara lui 2012.

Lucrările executate de către noul antreprenor vor avea 4 ani de garanţie, faţă de 2 ani cât prevedea contractul anterior.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite