Constanţa: Strada copilăriei lui Cosmin Furtună îi va purta numele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sublocotenentul Cosmin Furtună, mort în accidentul aviatic de la Tuzla, a copilărit pe strada Dr. Nicolae Bagdazar, din Poarta 6. Comisia judeţeană de atribuire de denumiri, întrunită în cursul acestei săptămâni, a aprobat acordarea numelui Slt. Furtună Cosmin străzii pe care a locuit tânărul scafandru.

Strada pe care a locuit tânărul se numeşte Dr. Bagdazar. „Este o stradă de numai 60 de metri, între strada Şoseaua Mangaliei şi Bulevardul 1 Mai“, a declarat tatăl scafandrului decedat, Petre Furtună.

Cosmin Furtună

image

El spune că rebotezarea străzii se face la iniţiativa sa şi că autorităţile locale i-au promis că fiul său va fi făcut cetăţean de onoare post-mortem. „Soluţionarea solicitării părinţilor celui dispărut în tragicul accident aviatic de la Aerodromul Tuzla reprezintă nu numai o formă de recunoştinţă a autorităţilor faţă de acest tânăr aparţinând grupului de elită al Forţelor Navale Române, ci şi o mângâiere pentru greu încercata familie, în faţa căreia ne plecăm capul cu pioşenie şi în această zi în care Forţele Navale împlinesc 150 de ani de existenţă presărată cu sacrificii, adesea până la cel suprem“, a declarat prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz.

Citiţi şi:

Dansează în memoria iubitului mort în catastrofa aviatică de la Tuzla

Mesajul supravieţuitorului de la Tuzla pentru colegii săi

O lună de la fatidicul zbor nr. 6 de la Tuzla

Tatăl sublocotenentului Cosmin Furtună spune că autorităţile locale i-au promis că fiul său va fi făcut cetăţean de onoare post-mortem. „Dar ce mai contează acum?!“, spune Petre Furtună.

„Un gest frumos, dar zadarnic“

Locatarii de pe strada din cartierul Poarta 6 s-au arătat surprinşi de această iniţiativă pe care o consideră un gest frumos, şi atât. „Îl cunosc de mic, s-a mutat aici împreună cu părinţii săi, când avea 5-6 anişori. Era un băieţel frumos şi năzdrăvan, toată ziua se juca în spatele blocului. Acum devenise un tânăr frumos şi respectuos, tot timpul politicos. Ştiam că e scafandru şi părinţii săi erau tare mândri de el. Mare păcat că a murit. E bine că îi aduc acest omagiu, oricum habar nu avem cine este doctorul ăsta după care e botezată strada acum“, a declarat Constantin Greceanu (55 de ani), vecin cu familia Furtună.

Citiţi mai multe în !

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite