Constanţa: SMURD îi învaţă pe constănţeni cum să se ferească de ger

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis aseară avertizări meteorologice cu cod galben pentru ger şi vânt, până miercuri la ora 8.00. Avertizarea emisă este pentru estul, sudul şi centrul ţării unde vremea se va menţine geroasă, cu temperaturi minime nocturne de până la -25 de grade.

Citiţi şi:
Constanţa: VIDEO Apeluri disperate la 112 din tot judeţul
La Buzău, viscolul face ravagii

În judeţul Constanţa, în intervalul 22 ianuarie ora 22.00 - 24 ianuarie ora 8.00, vântul va prezenta intensificări, cu viteze de până la 70 - 75 km/h, spulberând şi viscolind zăpada şi determinând local scăderea indicelui de răcire (IR), sub pragul critic de -32.

Având în vedere condiţiile meteo anunţate, SMURD  recomandă constănţenilor evitarea deplasărilor în spaţii deschise şi expunerea la frig. În cazul în care este necesară deplasarea, se recomandă folosirea de mijloace de protecţie adecvate - căciuli, mănuşi, încălţăminte adaptate condiţiilor meteorologice şi care să nu exercite presiuni pe circulaţia vasculară a extremităţilor. De asemenea, este recomandată consumarea alimentelor bogate în proteine şi grăsimi nesaturate, fructe şi legume, evitarea consumului de băuturi alcoolice şi cafea; acordarea unei atenţii sporite copiilor - evitarea situaţiilor în care aceştia sunt lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate, evitarea transporturilor pe distanţe lungi în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate corespunzător.

Persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, trebuie să evite deplasările în aer liber şi frecventarea locurilor aglomerate. Încălzirea locuinţelor şi a spaţiilor închise de locuit trebuie să se facă corespunzător şi să se evite utilizarea instalaţiilor improvizate, care pot duce la incendii şi intoxicaţii cu monoxid de carbon. De asemenea, trebuie să se evite expunerea prelungită a mâinilor şi picioarelor la temperaturi scăzute.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite