Constanţa: VIDEO Apeluri disperate la 112 din tot judeţul UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Urgia care a început de aseară a închis drumurile, a anulat trenurile, a închis porturile, iar o ambulanţă a rămas înzăpezită.Ultima situaţie furnizată de Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi arată că în această dimineaţă pe Autostrada Soarelui, între Bucureşti şi Feteşti viscolea puternic, iar utilajele au fost dispuse pentru deszăpezire.

UPDATE 14.00 Pe Drumul Naţional 3, la ieşire din localitatea Murfatlar către Siminoc se află două echipaje ale Poliţiei Rutiere şi echipaje de Jandarmi care opresc autovehiculele cu greutate mai mare de 7,5 tone, pe care le îndrumă către parcări întrucât există riscul de a rămâne blocate. Autovehiculele cu greutate sub 7,5 tone pot înainta numai dacă sunt echipate cu anvelope de iarnă şi lanţuri, altfel sunt întoarse din drum.

UPDATE 12.30
Şase localităţi din judeţul Constanţa nu au curent electric de azi-noapte, de la ora 2.30. Localnicii din Albeşti, Cotu Văii, Vârtop, Coroana, Vâlcele şi Dărăbani vor rămâne fără curent electric până când drumul va fi deblocat. La Nebru Vodă, avaria Enel a fost remediată la ora 12.15.

„22 oameni, coordonaţi de dispecer şi în colaborare cu autorităţile locale din zonă, lucrează la deszăpezirea drumurilor pentru a ajunge să remedieze defecţiunile. Estimăm ca până la lăsarea serii să se reia furnizarea de electricitate către toate localităţile afectate“, au spus reprezentanţii biroului de presă ai Enel Distribuţie Dobrogea.

Gerul năprasnic a defectat şi trei posturi de transformare ale Enel, lăsând făcă curent electric 300 de consumatori din Palazu Mare. Echipele de intervenţie au reuşit să remedieze avaria în această dimineaţă, în jurul orei 10.00.

UPDATE 10.50
Noaptea trecută, vântul care a suflat cu putere a avariat mai multe linii de alimentare cu tensiune la Negru Vodă, Albeşti, Cotu Văii şi Vârtop. Din cauza avariilor Enel, regia de apă, SC RAJA SA, nu poate alimenta staţiile cu apă potabilă. „Am sesizat Enel şi aşteptăm ca aceştia să intervină şi să remedieze avariile“, a declarat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al regiei de apă.

UPDATE 10.20
Din cauza drumului blocat, o ambulanţă nu poate ajunge la Negru Vodă, la o urgenţă cu colică renală.  „Aşteptăm să deblocheze carosabilul cei de la Drumuri şi Poduri. Telefoanele sună încontinuu la Ambulanţă, iar noi nu putem să ajungem la urgenţe din cauza drumurilor blocate“, a declarat dispecerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa.

Ion Nicolin, primarul localităţii Negru Vodă, susţine că situaţia va fi critică şi de acum încolo în zonă, întrucât reprezentanţii de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa nu numai că nu au intervenit, dar le-au solicitat să intervină cu utilajele pe care le au în dotare, întrucât ei sunt prea aglomeraţi. „Nu avem curent de azi-noapte, de la ora 4.00. Avem un TIR blocat la pod, la Negru Vodă, dar şi două maşini. Vom pleca cu un tractor şi cu o lamă în faţă, să acordăm ajutor persoanelor blocate în zăpadă“, a spus Ion Nicolin.

Primarul îşi face griji şi pentru un angajat al primăriei, care se află cu freza de aseară pe drumul care leagă Mangalia de Negru Vodă. „Nu a mai apucat să ajungă la noi. Pe drum sunt multe maşini blocate, iar oamenii îi cer ajutor disperat omului nostru“, a mai spus primarul.

UPDATE 9.50 La fiecare minut, telefoanele de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea Constanţa sună, iar cei care apelează la ajutor sunt oameni rămaşi blocaţi în zăpdată în întreg judeţul. Dispecerii sunt asaltaţi de apelurile telefonice. Două microbuze pline cu pasageri au rămas înzăpezite, unul în zona localităţii Topraisar şi un altul la intrare în municipiul Constanţa. Mai sunt probleme la Tariverde, Cuza Vodă, Topraisar, Băneasa. Patru oameni ai străzii au fost şi ei aduşi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa după ce au fost descoperiţi îngheţaţi în diferite zone ale oraşului.

După închiderea Autostrăzii Soarelui, zăpada a creat probleme şi pe DN 3 şi DN3C, între Constanţa şi Ovidiu, dar şi pe DN2A, DN38, DN 22A, DN22, DN22C, DN 39, 39 B,C,D,E. Direcţia de Drumuri şi Poduri Constanţa acţionează cu 65 de utilaje şi a împrăştiat peste 50 de tone de material antiderapant.

Vremea rea a anulat şi circulaţia trenurilor

Din cauza vântului puternic şi a zăpezii circulaţia feroviară a fost închisă până când condiţiile meteorologice se vor ameliora. Au fost anulate trenurile 680 de pe relaţia Constanţa - Bucureşti Nord, 8381(Constanţa-Mangalia), 8382(Mangalia-Constanţa), 8384(Mangalia-Constanţa),8385(Constanţa-Mangalia), 8388(Mangalia-Constanţa), 8389(Constanţa-Mangalia), 8671(Medgidia-Negru Vodă), 8674 (Negru Vodă-Medgidia), 8690(Constanţa-Medgidia), 8691(Medgidia-Constanţa). Alte patru trenuri 1982, 8651, 8652, 8654 care circulau de la Tulcea spre Bucureşti şi Constanţa au fost suspendate.

Crivăţ în tot judeţul

Mai multe maşini au rămas blocate în nămeţi pe drumurile naţionale şi judeţene din judeţul Constanţa. De aseară şi până azi-dimineaţă, mai multe persoane au sunat la numărul de urgenţă 112, anunţând că au rămas înzăpezite. Au fost semnatalate probleme la Saraiu, Nazarcea, pe DN3C (varianta Ovidiu - Constanţa), DN 38 către Topraisar, dar şi la Hârşova.

Alte două persoane au rămas cu maşina înzăpezită, de aseară, de la ora 18.00, între Albeşti şi Arsa. „Acolo unde am fost anunţaţi că sunt probleme, am trimis freze“, a conchis dispecerul.

Viscolul a lăsat mai multe localităţi gălăţene fără curent

Ambulanţă înzăpezită la Hârşova

O ambulanţă care transporta un bărbat grav bolnav, de la Tulcea către Bucureşti, a rămas înzăpezită la Hârşova. „Colegii de la Ambulanţă au rămas blocaţi şi au sunat la ora 7.00 pentru a primi ajutor. În ambulanţă se află un bărbat în vârstă de 55 de ani, care urmează să ajungă la Spitalul Universitar din Bucureşti, având diagnosticul de pancreatită acută. Starea lui de sănătate este gravă, dar stabilă. Maşina a fost deblocată şi se află în drum spre Bucureşti“, a declarat dr. Dumitru Vâlcu, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Tulcea.

„Vântul a suflat cu putere şi a viscolit zăpada din câmp pe carosabil, îngreunând traficul rutier“, a declarat Cristian Terlteleac, dispecer la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa. Terteleac a precizat că se circulă în condiţii de iarnă.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite