Constanţa: VIDEO Rudele lectorului Luminiţa Călin cer expertiză genetică în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luminiţa Magdalena Călin (37 de ani) a dispărut în noapte de 10 spre 11 decembrie 2010
Luminiţa Magdalena Călin (37 de ani) a dispărut în noapte de 10 spre 11 decembrie 2010

Împrejurările în care a dispărut şi a murit Luminiţa Călin (37 de ani), lector universitar al ASE, ridică multe semne de întrebare. Femeia a fugit de lângă poliţişti după o urmărire în trafic. Până la terminarea expertizei medico-legale anchetatorii nu ştiu dacă Luminiţa Călin era vie când a fost atacată de câinii sălbatici sau a murit de frig iar sălbăticiunile i-au sfâşiat corpul.

„Am înţeles că la Institutul «Mina Minovici» expertiza durează minim 3-4 luni, pentru că se ia în ordinea solicitărilor. Voi cere efectuarea unei a doua expertize, într-un stat european, pe care o plătesc eu“, a declarat Florin Vasile, fratele lectorului universitar Luminiţa Călin.

A mers 9 kilometri în câmp, la minus 6 grade

Fratele spune că i se pare imposibil ca sora sa să mers singură, pe jos, la o temperatură de minus 6 grade, până în locul unde au fost găsite rămăşiţele, la 9 kilometri de locul unde a dispărut.

Elodia de la ASE, devorată de câinii sălbatici

Lectorul Luminiţa Călin a lichidat un cont de 60.000 de euro înainte de a dispărea

Craniu de femeie, găsit pe câmpul de la Crucea. Anchetatorii cred că este al Luminiţei Călin, lectorul universitar de la ASE dispărut în decembrie

 „Trebuia să treacă o derea cu apă şi o a doua, mai adâncă, plină de mărăcini, apoi să mai meargă câţiva kilometri. Nu o văd în stare. În plus, e câmp liber. Ar fi trebuit să o găsească când au survolat zona cu elicopterul“, a mai afirmat el.
„Când s-au găsit blugii, o parte era încă băgată în cizmă. Nu pot să îmi imaginez cum au acţionat animalele, fără să roadă cizma şi fără să deranjeze pantalonul“, a spus Florin Vasile.


Florin Vasile, fratele Luminiţei Călin

Primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, crede că femeia nu a fost găsită în pentru că era ascunsă într-o ravenă. „Cred că ar fi reuşit să treacă singură dereaua. Sunt multe gropi pe câmp. Dacă a murit acolo unde a fost găsită, înseamnă că se îndrepta spre satul Crucea. Mai avea doi kilometri până acolo“, a declarat primarul.
Cu puţin timp înainte de a dispărea, Luminiţa Călin a lichidat un cont în valută, de 60.000 de euro.


Poliţiştii şi jandarmii au căutat-o zile întregi pe Luminiţa Călin

„Am scăpat-o din mână“

Luminiţa Călin a dispărut în noaptea de 10 spre 11 decembrie 2010 după ce a fost urmărită, din Dorobanţu până în Stupina, de un echipaj de Poliţie, din cauza că nu a oprit la semnal.

Poliţiştul Cristian Zbenghea, şi un paznic obştesc, Ion Hazur, au urmărit-o pe Luminiţa Călin cu maşina, pe o distanţă de 35 de kilometri. Lectorul s-a împotmolit cu maşina lângă Stupina şi a reuşit să fugă în momentul în care poliţistul s-a dus la autoturism ca să ia o coală de hârtie pentru a lua o declaraţie. „Am scapat-o din mână“, declara la acel moment Hazur.

image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite