Constanţa: Elodia de la ASE, devorată de câinii sălbatici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luminiţa Magdalena Călin (37 de ani) a dispărut în noaptea de 10 spre 11 decembrie 2010
Luminiţa Magdalena Călin (37 de ani) a dispărut în noaptea de 10 spre 11 decembrie 2010

Anchetatorii au conturat o ipoteză în cazul Luminiţei Călin (37 de ani ), lector universitar al ASE Bucureşti, dispărută în noaptea de 10/11 decembrie 2010. Ipoteza se bazează pe examinarea rămăşiţelor găsite, sâmbătă, pe câmpul de lângă Crucea.

Florin Vasile, fratele victimei, a recunoscut obiectele de îmbrăcăminte găsite de câmp ca fiind ale surorii sale şi intenţionează să-i reclame pe poliţiştii care au lăsat-o pe sora sa să fugă, în plină iarnă. 

Corpul neînsufleţit a fost găsit de câinii sălbatici care trăiesc în zonă. „Probabil a căzut pradă animalelelor sălbatice“, a declarat  Gheorge Lupşe, şeful Serviciului Judiciar din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa.

Aşa s-ar explica de ce poliţiştii nu au găsit decât câteva fragmente din corpul ei deşi au căutat pe o suprafaţă de câteva hectare. Câinii sălbatici din zonă sunt atât de periculoşi încât i-au atacat şi pe criminaliştii care au făcut cercetarea la faţa locului.

image

Pentru că nu sunt urme de violenţă poliţiştii cred că femeia a mers pe jos câţiva kilometri, evitând şoseaua, şi pentru că în acea noapte erau -6 grade Celsius, a murit de frig.

Ipoteza anchetatorilor constănţeni este împărtăşită şi de procurorul Marius Iacob, anchetatorul care instrumentează un alt caz caz celebru de dispariţie misterioasă: cel al avocatei Elodia Ghinescu din Braşov. „Una dintre ipotezele colegilor de la Constanţa este că trupul profesoarei universitare a fost devorat de şacali“, a declarat Marius Iacob.

EXCLUSIV Constanţa: Lectorul Luminiţa Călin a lichidat un cont de 60.000 de euro înainte de a dispărea

Tâlhărită şi ucisă?


El spune că, până la primirea rezultatelor testelor ADN, orice ipoteză poate fi luată în calcul. „Profesoara ar fi putut fi tâlhărită sau ucisă, iar apoi trupul său să fie ajuns pradă şacalilor“, a mai spus procurorul. Deocamdată însă nu există nicio probă în acest sens. 

Reclamaţie împotriva poliţiştilor

Obiectele găsite pe câmp au fost recunoscute de fratele femeii, Florin Vasile. „Am recunoscut geaca şi cizmele. Mi-au mai arătat o bluză şi o bucată de sutien, dar pe acelea nu am de unde să le ştiu“, a spus el.

Constanţa: Fratele lectorului ASE dispărut pe câmp: „O să merg până în pânzele albe“

Fratele a mai afirmat că, dacă până acum, nu i-a reclamat pe poliţiştii care au abandonat-o în câmp, acum o va face. „Chiar dacă nu i-au făcut nimic, 50 la sută din vina şi responsabilitatea pentru că a murit pe câmp e a lor. Voi depune plângere la Parchet“, a spus Florin.

Bărbatul face referire la poliţiştul Cristian Zbenghea, şi un paznic obştesc, Ion Hazur, cei care au urmărit-o pe Luminiţa Călin cu maşina, pe o distanţă de 35 de kilometri, din cauză că nu a oprit la semnal. Lectorul s-a împotmolit cu maşina lângă Stupina şi a reuşit să fugă în momentul în care poliţistul s-a dus la autoturism ca să ia o coală de hârtie pentru a lua o declaraţie.

Constanţa: Paznicul care a văzut-o ultima dată pe asistenta universitară: „Am scăpat-o din mână!“

Cei doi au declarat că femeia era speriată şi nu putea să vorbească. Cu toate acestea, în momentul dispariţiei, Zbenghea nu şi-a informat superiorii şi nu a cerut ajutor prin staţie, decât după aproximativ o oră.

Nimeni nu a ştiut nimic despre soarta Luminiţei Călin până sâmbătă, când un cioban a descoperit un craniu uman pe câmpul de lângă localitatea Stupina, comuna Crucea, la nouă kilometri de locul dispariţiei profesoarei.

Citeşte mai multe în Adevărul de Seară Constanţa!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite