EXCLUSIV Constanţa: Lectorul Luminiţa Călin a lichidat un cont de 60.000 de euro înainte de a dispărea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luminiţa Magdalena Călin (37 de ani) a dispărut în noaptea de 10 spre 11 decembrie 2010
Luminiţa Magdalena Călin (37 de ani) a dispărut în noaptea de 10 spre 11 decembrie 2010

Rudele Luminiţei Magdalena Călin (37 de ani) spun că, înainte de a dispărea, profesoara a lichidat un cont de aproape 60.000 de euro. Geanta pe care o purta cadrul universitar când a fost văzută ultima oară este de negăsit.

Poliţiştii au cercetat, timp de două zile, pe hectare întregi, câmpul dintre Crucea şi Stupina. Au găsit un fragment de femur, o geacă de culoare bej, o pereche de blugi şi o cizmă maro, obiecte care coincid cu cele purtate de Luminiţa în noaptea dispariţiei.

Mister elucidat de un cioban

„Am găsit craniul în jurul orei 14.00, când am ieşit cu vacile la păscut. Iniţial am zis că-i un bolovan, dar când m-am apropiat mai mult, am văzut că e cap de om. Era numai osul. Pe aici sunt animale sălbatice“ a spus Ion Ioniţă (25 de ani), ciobanul care a făcut descoperirea.

Constanţa: Fratele lectorului ASE dispărut pe câmp: „O să merg până în pânzele albe“

Omul a sunat imediat la Poliţie. Poliţiştii s-au dus imediat la locul faptei. Se făcuse însă seară aşa că cercetările au fost reluate pe 20 martie dimineaţa.

Familia nu îşi poate explica ce s-a întâmplat cu Luminiţa în perioada de dinaintea dispariţiei. „E ceva ciudat. Am reuşit să aflăm că a lichidat, în ultimele luni, un cont în valută de vreo 50-60.000 de euro, pentru care a folosit şi împuternicirea mamei. Nu ştiu dacă avea sau nu bani la ea. Ştiu însă că i-a scos în tranşe. Geanta nu a fost găsită de poliţişti“, a declarat Florin Vasile, fratele dispărutei.

Expertiză ADN

Craniul urmează a fi analizat şi de specialiştii Institutului de Criminalistică din Bucureşti, care vor efectua o reconstituire facială, dar şi expertiza ADN.
Luminiţa Călin a dispărut în noaptea de 10 decembrie 2010, pe câmpul de lângă localitatea Stupina.

Constanţa: Paznicul care a văzut-o ultima dată pe asistenta universitară: „Am scăpat-o din mână!“


Femeia a fost urmărită în trafic, de la Dorobanţu până lângă Stupina de o patrulă formată dintr-un poliţist, Cristian Zbenghea, şi un paznic obştesc, Ion Hazur, care au urmărit-o 35 de kilometri din cauză că nu a oprit la semnal. Luminiţa Călin a coborât în plin câmp, lângă Stupina, după ce i s-a împotmolit maşina şi a reuşit să fugă de lângă patrulă.




Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite