Constanţa: Jale la catafalcul militarilor morţi în tragedia aviatică de la Tuzla

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operaţiunile de recunoaştere a celor 11 militari morţi în accidentul aviatic de la Tuzla au durat mai bine de 24 de ore. Legiştii au avut o misiune cumplită: identificarea s-a făcut mai mult după accesorii, statură şi în unele cazuri după ce a mai rămas din actele de identitate. Azi dimineaţă la ora două, familiile au primit sicriele cu trupurile victimelor.


Trei echipe de legişti şi cei mai buni procurori din ţară plus un medic specialist în reconstrucţie facială au muncit pentru a-i identifica pe militari. Rudele victimelor au petrecut toată ziua la morga Cimitirului Central aşteptând un răspuns din partea autorităţilor şi dreptul de a-şi lua morţii acasă pentru a-i îngropa creştineşte. Abia miercuri dimineaţă, în jurul orei 2.00, colegii militarilor decedaţi au început să încarce sicriele în camioane militare mari.

Procesiune sinistră

Operaţiunea a fost întreruptă imediat după ce primul sicriu a ajuns în maşina de armată. Ce le zece coşciuge au fost desigilate pentru o nouă verificare,

image

sigilate la loc, şi apoi puse în maşini. Două dintre sicrie au fost duse la Centrul Militar de Scafandri unde se va oficia o ceremonie privată. Cinci dintre familii eu preferat să-şi ia morţii acasă.

Constanţa: Militarii morţi în accidentul de la Tuzla au fost identificaţi!

Cele patru sicrie cu militarii de la baza militară Boboc, printre care şi comandorul Nicolae Jianu, au fost luate azi de dimineaţă de un camion al armatei şi duse la baza militară Mihail Kogălniceanu. De aici urmează să fie transportaţi cu un elicopter militar la Buzău, unde se va oficia un ceremonial militar. La fel se va proceda şi în cazul militarilor constănţeni însă cadrul va fi unul privat.

Constanţa: Misterul continuă în cazul presupusului erou de la Tuzla

Militarul brăilean mort în catastrofa de la Tuzla a fost adus acasă

Cheltuielile de înmormântare vor fi suportate de Ministerul Apărării Naţionale. Până la această oră conducerea ministerului nu a anunţat dacă victimele vor fi avansate în grad post mortem.

Update, ora 11.30 Sicriele a doi dintre militarii morţi în accidentul de la Tuzla, maistrul militar Florin Cişmaşu şi soldatul Cosmin Florescu au fost depuse la Casa Armatei din Mangalia. Cei doi urmează să fie înmormântaţi în cursul zilei de mâine cu onoruri militare.

Update ora 15.00 - Sicriele în care au fost depuşi militarii constănţeni Liviu Antim şi Cosmin Frutună se află acum la Centrul de Scafandri Constanţa. Unde vor avea loc funeraliile victimelor accidentului aviatic de la Tuzla

Călăraşi: Cel mai tânăr militar mort la Tuzla, înmormântat la Cuza Vodă

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite