Constanţa: Turiştii alungaţi de mirosul înţepător de peşte mort

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mirosul vietăţilor marine intrate în putrefacţie se simte pe străzile din Constanţa cu toate că cei de la Administraţia Bazinală Dobrogea-Litoral spun că au strâns toate vieţuitoarele ajunse la mal.

Mirosul de peşti morţi se simte în cartierele constănţene Faleză Nord, mai ales în zona Pescărie, dar şi în zona Cazino sau în dreptul plajei Modern. În staţiuni, turiştii s-au plâns că marea miroase urât în Costineşti, Eforie Nord şi Eforie Sud, precum şi la Năvodari.

În timpul zilei de ieri peştii au fost adunaţi cu mâna, iar noaptea s-a intervenit cu utilajele specializate.

Inspectorii administraţiei spun că există şanse ca în anuminte zone marea să mai aducă la mal exemplare moarte.

Specialiştii explică fenomenele din zona costieră a Mării Negre

Scene din Hitchcock pe o plajă din Constanţa: sute de pescăruşi au venit la festinul peştilor morţi

„Este posibil ca mirosul să se datoreze peştilor putreziţi care se află încă în larg. În funcţie de direcţia în care bate vântul, mirosul poate ajunge şi în oraş“, spune Cătălin Anton, purtătorul de cuvânt al ABDL.

Plajele vor fi monitorizate în permanenţă, astfel încât eventualele probleme să poată fi depistate în timp util. De asemenea, numărul de telefon 0241.552.080 a fost pus la dispoziţia turiştilor care pot face sesizări la un dispecerat care funcţionează non-stop.

Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanţa este pregătit pentru a interveni astfel încat constănţenii şi turiştii care merg pe plajă să nu fie deranjaţi de acest fenomen.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite