Scene de Hitchcock pe o plajă din Constanţa: sute de pescăruşi au venit la festinul peştilor morţi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După câteva zile în care turiştii s-au confruntat cu peşti dragon care înţeapă şi apoi cu bancuri de peşti în putrefacţie, azi dimineaţă au trăit scene desprinse dintr-un film de Hitchcock: zeci de pescăruşi s-au năspustit la mal, la ospăţ.

Incidentul s-a înregistrat deocamdată doar pe o singură plajă din Constanţa. Zeci de pescăruşi s-au năpustit la mal să culeagă peştii morţi aduşi la mal. Turiştii aflaţi în zonă s-au declarat şocaţi. „Nu am văzut niciodată aşa ceva. Nici măcar nu au teamă de oameni.

image

Păsările vin chiar la mal, acolo unde găsesc cea mai multă hrană, şi nu se dau duse nici când oamenii intră în apă“, a declarat Florin, un turist care a filmat scenele cu telefonul mobil.  „Nu caută numai peştii morţi. Sunt atraşi şi de bancurile de peşti vii care înoată haotic spre mal“, a mai declarat turistul.

Baie pe litoral printre peşti morţi

Bancuri de peşti în putrefacţie

Grămezile de peşti morţi au umplut apa începând de joi dimineaţă. Oficialii DADL au oferit o mulţime de explicaţii cu privire la acest fenomen, au promis că vor lua măsuri, au explicat cum strâng peştii, însă, pentru a doua zi consecutiv, turiştii fac baie în aceleaşi condiţii dizgraţioase.



„Aportul de apă dulce provenit din Dunăre şi temperaturile ridicate omoară peştii. Ne aşteptăm ca fenomenul să se extindă şi spre sudul litoralului. Peştii au murit în urmă cu câteva zile însă abia acum valurile i-au adus la mal“, a declarat Cătălin Anton, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea- Litoral.

image

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite