Constanţa: Militarii din avionul prăbuşit la Tuzla au ars de vii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii legişti au găsit funingine în căile respiratorii ale victimelor tragediei aviatice de la Tuzla. Cei 12 militari care se aflau în avionul ce a luat foc pe aerodromul de la Tuzla au pierit în chinuri groaznice.

 „Aproximativ 90 la sută dintre cei aflaţi în avion au sfârşit carbonizaţi. Traumatismele suferite de soldaţi au fost minore ori medii ca şi gravitate, nu le-ar fi pus viaţa în pericol, însă incendiul le-a fost fatal“, a declarat unul dintre anchetatori.

Soldaţii aflaţi în avion au trecut prin chinuri groaznice. Ţipetele de disperare au fost auzite de la zeci de metri depărtare. „Acţiunea flăcărilor pe o suprafaţă mare şi profundă a pielii este una dintre cauzele decesului“, a declarat medicul legist Mihai Onciu.

FOTO UPDATE / Catastrofă aviatică la Tuzla: 12 oameni au murit, iar alţi 2 sunt grav răniţi


Prima ipoteză în catastrofa aviatică de la Tuzla: eroare de pilotaj

Alte două posibile cauze sunt politraumatismele suferite înaintea izbucnirii incendiului, precum şi moartea prin intoxicare cu dioxid de carbon şi alte substanţe toxice emanate în urma incendiului, explică legiştii.

Probele prelevate din cadavrele carbonizate ale victimelor tragediei aviatice au fost trimise ieri (vineri) la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici“.

Supravieţuitorii tragediei aviatice au fost transferaţi la Spitalul Militar din Capitală

„Doar în urma probelor de laborator se va putea stabili cu exactitate cauza decesului pentru fiecare dintre soldaţi“, a declarat Marius Popa, şeful Serviciului de Medicină Legală Constanţa.

Au respirat funingine

Medicii legişti constănţeni spun că, în timp ce efectuau necropsia soldaţilor morţi pe aeroromul din Tuzla, au observat particulele de funingine respirate de soldaţi. „Cei care au supravieţuit iniţial au respirat un aer imposibil, de nerespirat. Am găsit funingine în căile respiratorii", a completat Onciu.

GALERIE FOTO DE LA LOCUL ACCIDENTULUI

Martorul tragediei de la Tuzla: „Îi auzeam cum urlă înăuntru“

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite