Constanța: Luna înscrierilor la facultăți; la specializările de marină, primele probe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Universitățile și-au prezentat deja oferta educațională.
Universitățile și-au prezentat deja oferta educațională.

De luni, odată cu terminarea examenului de bacalaureat, absolvenții de liceu au la dispoziție câteva săptămâni pentru a depune dosarele de înscriere și a susține probele de concurs pentru locurile la facultăți. Instituțiile de marină sunt primele care dau startul înscrierilor.

Astfel, la Navală Mircea cel Bătrân Constanța, înscrierea candidaților se va încheia pe data de 13 iulie, iar taxa de înscriere este de 100 de lei. După vizita medicală, candidaţii vor fi programaţi pentru probele eliminatorii de testare psihologică, sport şi ieşirea pe mare. Candidaţii respinşi la probele eliminatorii se pot înscrie la Facultatea de Marină Civilă. Probele de concurs se susţin pe 15 şi 16 aprilie şi cuprind un test grilă la limba engleză şi unul la matematică sau fizică.

Carieră sigură ca lup de mare

La Universitatea Maritimă Constanța, perioada de înscriere a fost slabilită între 5 și 17 iulie, la cele două facultăți Navigație și Transport Naval și Electromecanică Navală. Taxa de înscriere este de 200 de lei, iar cea de înmatriculare – 50 de lei. Sunt scoase la concurs 140 de locuri fără taxă și 750 cu taxă la forma de învățământ zi și 560 fără frecvență. Cele mai multe locuri fără taxă sunt la Inginerie navală și navigație – 350 zi și tot atâtea la fără frecvență.

Universitatea Ovidius începe înscrierile după data de 12 iulie.

Constanța: Admitere la facultate - cea mai mare taxă de înscriere este la Universitatea Maritimă

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite