Constanţa: Viceprimarul din Cogealac şi fratele său au fost reţinuţi pentru 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus astăzi reţinerea pentru 24 de ore a lui  Mihai Dore, viceprimarul comunei Cogealac, şi a lui Nicolae Dore, fratele acestuia, cercetaţi pentru asociere pentru săvârşirea de infracţiuni şi de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice în formă agravată.

Fraţii Dore au fost reţinuţi în urma scandalului ce a avut loc la 27 iulie, la iniţiativa primarului Cati Hristu, când a adunat mai mulţi localnici pentru a alunga investitorul CEZ de pe raza comunei.

Cinci oameni au fost împuşcaţi la parcul eolian de la Cogealac. Doi au rămas internaţi

Primarul din Cogealac şi cinci localnici, reţinuţi în scandalul eolienelor

Anchetatorii spun că înainte de scandalul de la parcul eolian, în faţa Primăriei Cogealac a fost organizat un miting de către primar, viceprimar şi apropiaţii lor, „fără autorizarea sau înştiinţarea organelor de poliţie, la care au participat peste 100 de persoane. În faţa mulţimii adunate, primarul a informat în mod tendenţios opinia publică despre împrejurarea că firma CEZ nu are autorizaţie de construcţie legală, întrucât în opinia sa, autorizaţia emisă de Consiliul Judeţean Constanţa, în temeiul dispoziţiilor Legii nr.50/1991, ar fi ilegală, deoarece nu a avut la bază şi avizul favorabil al Primăriei sau Consiliului Local Cogealac“.

Viceprimarul comunei Cogealac propus spre arestare în lipsă în scandalul eolienelor

Primarul din Cogealac a fost suspendat din funcţie

În propunerea de arestarea preventivă emisă de procurori se arată că după ce a discutat cu cetăţenii, primarul, sprijinit şi de Dore, i-a incitat pe localnici să se deplaseze împreună pe câmp, la punctele de lucru ale firmei CEZ.

Din vălmăşeala produsă, Dore a ieşit cel mai „şifonat“, fiind rănit cu gloanţele de cauciuc trase de agenţii firmei de pază în momentul în care, însoţit de localnici, au pătruns în şantierul de lucru.

Primarul din Cogealac, arestat pentru 29 de zile

Astăzi, Nicolae Dore a fost externat şi a fost citat la procuror, iar după audierea în prezenţa avocatului ales, a fost reţinut.

Mâine va fi sesizată Judecătoria Constanţa cu propunere de arestare preventivă a celor doi inculpaţi pentru următoarele 29 de zile.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite